Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Сафие организира покушение срещу Кьосем, а Джанет калфа влиза...

Днес в Кьосем: Сафие организира покушение срещу Кьосем, а Джанет калфа влиза в хамама и открива труп

556
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (9-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Кьосем споделя с господаря, че е изненадана от назначението за Велик везир. Султанът казва, че Дервиш му е по-близък от покойния му баща.

Кьосем си премълчава за това което е направил пашата. Хандан Султан отива да се срещне с Дервиш. Кьосем е излязла от двореца, за да посети обителта на Хюдаи. Там я посрещната от децата, на които помага. Дарява на духовника злато, за да помогне на нуждаещите се. Менекше докладва на Халиме, че Валиде е отишла да се срещне тайно с Дервиш. Султанът научава, че в двореца идва Искендер. Новобранецът е бил на обучение при най-добрите войни. Хандан успокоява Дервиш, че са постигнали това, което искат. Валиде се осъмнява в Хаджи ага, че е разбрал за чувствата им. Мелике идва да вземе султанката, за да я заведе при болната си майка. Кьосем отпраща прислугата да се прибере в двореца. Хандан предупреждава везира, че трябва да бъде внимателен и да прикрива чувствата си към нея пред останалите.

Менекше подслушва този разговор. Момичето казва на Кьосем, че това е капан. Разбойниците са хванали майка й и чакат султанката да влезе в къщата, за да я убият. Мелике се разкайва и казва на Кьсем да бяга. Любимата на господаря хваща момичето за ръка и двете хукват. Менекше съобщава на Халиме, че Дервиш и Валиде са влюбени.

Разбойниците нападат двете жени. Искендер се намесва и ги спасява. Халиме се заканва да разпространи за връзката на Хандан и Дервиш в целия Харем. Джанет отива при Валиде. Хандан вижда писмо на масата, в което някой е написал, че знае тайната й. След като Искендер се справя с последния разбойник, Мелике казва, че ще убият майка й. Кьосем моли войника да побързат. Дервиш предупреждава Хаджи ага, да не си мисли грешни работи за него и Валиде. Искендер влиза в бедняшката къща и вижда, че жената е убита. Хандан пита агата, как е възможно да получава такива писма. Сафие получава отново храна. Тя упреква, Гюргюз, че е работил за Кьосем в Стария дворец. Агата казва на Сафие, че дъщеря ѝ Хюмашах скоро ще дойде в двореца.

Кьосем разказва какво се е случило извън двореца с нея. Предполага, че Сафие Султан стои зад този заговор. Дервиш обещава, че повече никой няма да навреди на Кьосем. Зюлфикяр се среща с Искендер в двореца и го прегръща. Кьосем благодари на войника, че за втори път е спасиол живота й. Искендер предполага, че съдбата отново ги е срещнала. Хаджи ага открива тайното място, където се криеше Менекше. Джанет съобщава, че са настанили Мелике в стаята. Джанет съобщава, че някой е поставил писмо в стаята на Валиде. Хаджи ага докладва на Валиде, че е открил кой ги е подслушвал с пашата. Кьосем споделя с Джанет, какво е научила за Дервиш Паша. Мехмет Гирай е сигурен, че Кьосем ще го потърси. Предупреждава Рейхан ага за това. Калфите гонят Бюлбюл за всякаква работа в харема. Кьосем иска да разговаря насаме с Бюлбюл.

Ейджан си търси обецата. Показва я на Хаджи ага, оказва се същата, която е намерена в шкафа. Менекше наблюдава тази разправия. Кьосем пита Бюлбюл кои са хората на които Сафие разчита извън тъмницата. Агата не иска да й каже. Менекше докладва на Халиме, че е разменила обеците и по този начин ще скара Хандан и Кьосем. Валиде споделя всичко с Дервиш. Пашата отново казва, че Валиде няма вина, но никой не може да докаже какво има в сърцето на пашата. Хандан пита каво ще правят с Кьосем? Султанът моли любимата си да отиде и да види брат му Мустафа и да му дава своята обич, както го прави за двамата принцове. Валиде вика Кьосем в покоите си. Една от наложничките се опитва да удави Еджан Хатун в хамама. Валиде предлага на Кьосем да изпие една чаша вино. Еджан се отървава от водата и започва да се бие с другата наложничка. Валиде упреква Кьосем, че е излязла извън двореца без разрешение. Казва ѝ, че ако спазва всички правила, харемът ще е рай за нея. Джанет калфа влиза в хамама и открива труп. Кьосем е изненадана от това което научава, че е направила клопка на Валиде. Хаджи ага докладва, че Еджан хатун е убила наложница. Еджан обяснява какво се е случило. Хандан заповядва на онова момиче да убие Еджан. Кьосем се връща в покоите на Валиде и ѝ иска сметка, защо е заповядала покушение срещу любимата ѝ наложница. Султанът отива в покоите на майка си и случайно чува за разправията между двете. Ахмед веднага отпраща Кьосем в покоите ѝ. Халиме и Менекше наблюдават от балкона скандала. Хандан се оправадава, че Кьосем не я зачита като Валиде. Султанът казва на майка си, че не трябва да се държи зле с любимката му. Хандан го пита дали Кьосем е по-ценна от нея. Султанът отговаря, че не сравнява никой с никого. Единственото, което иска е, мир в харема. Джанет калфа съобщава на Кьосем да няма доверие никому. Съветва султанката да не ходи на среща с Мехмет Гирай. Дервиш паша открива заседанието на дивана. Мехмет Гирай среща Кьосем с Рейхан ага. Тя е изненадана. Рейхан разказва много интересни неща за колаборацията между Шахин Гирай и Дервиш. После Дервиш си е разчистил пътя и ги е зарязал. Кьосем пита агата, дали е съгласен да свидетелства. Рейхан иска да бъде помилван и да му платят. Султанът тренира с Искендер. Един от разбойниците отново проследява Кьосем. Джанет посещава Еджан в тъмницата. Агите я отвеждат…

 

 

Източник: За жената