Начало ЗДРАВЕ Ето защо е толкова полезно да пийвате по една мента вечер

Ето защо е толкова полезно да пийвате по една мента вечер

246
Сподели

Навсякъде се шири мнението, че алкохолът като цяло е вреден за нашето здраве. Принципно има доста истина в това, но не и след като е в малки количества, а и когато е на растителна основа.

Точно така е при напитката мента.

 

Тя е създадена на основата на растението мента . Съдържа захар и това значи, че влиза много по-бързо в кръвта, което предразполага към по-бързото му действие.

 

Ментата има множество ползи за човешкия организъм. На първо място е ефектът й спрямо стомашните болки. Тя облекчава за минути стомаха, което я прави силен лек срещу гастрит.

„Винаги когато хапна повечко, започва да ме боли стомахът. От малък имам гастрит, но благодарение на ментата всичко вече е само спомен. Пийвам си всяка вечер по една малка чашка даже и да нямам нужда. Така държа стомашните болки надалеч.“ – споделя доволен потребител на алкохола мента.

Тази чудна напитка има още толкова много ползи, че е трудно да се изредят в няколко изречения. Тя влияе чудесно на гърлото, облекчава болката там и премахва раздразнението. Това значи, че е ефективна срещу сухата кашлица.

С мента биха могли да се постигнат чудеса в нервната система на човека. Тя успокоява нервите, придава чувство за сигурност и спокойствие, присъщи само за хората без проблеми.

„В днешно време стресът е много голям навсякъде. Постоянно мислиш за пари, мъже/жени, здраве и други такива неща. Откакто редовно пия мента, тези мисли изчезнаха при мен. 50 гр. на вечер напълно ми стигат, за да бъда щастлив.“ – споделя друг фен на ментата.

С тази алкохолна напитка обаче е необходимо да се внимава, тъй като човек много бързо и неусетно може да се напие. А когато се стигне до напиване, вредите става повече от ползите.

Макар да е само 20% алкохолът в нея, тъй като е сладка, тя бързо се усвоява в кръвта и се стига до пиянски изпълнения. Затова пийте не повече от 200 гр., ако имате гореспоменатите проблеми.

 

Източник: За жената