Начало ЗА ДОМА Как с малък бюджет да накараме дома си да изглежда скъпо и...

Как с малък бюджет да накараме дома си да изглежда скъпо и луксозно? Малките хитрини на дизайнерите, които наистина работят:

470

Искате ли да направите интериора на вашата къща или апартамент наистина скъп и стилен ? Днес ще ви представим техники, които много хора забравят.

Какъв дом искате? Въпросът, който всеки трябва да си зададе преди закупуване на жилище, ремонт или дори намирането на апартамент под наем. Вкусове разни.

Но какъвто и да е интериорният стил , всеки мечтае да види къщата си удобна и стилна в същото време. Така че да не се срамува да покани приятели. И всичко това, разбира се, с минимална инвестиция . Възможно ли е? Защо не. Тези принципи, трикове и детайли помагат домът ви да изглежда скъп и елегантен !

1. Сложни цветови комбинации

стилен интериор у дома

Не забравяйте – 4 стени с еднообразни тапети или боя винаги ще изглеждат скучно . Те не са лоши сами по себе си, но интериор с цветен акцент по стените, необичайна комбинация от щампи , цветове и текстури винаги изглеждат по-богат и със сигурност по-разнообразен. Важен детайл е и самата цветова гама. Деликатните бежови тапети с цвят на шампанско изглеждат по-елегантно от тези в зелено, а съчетанието от цвят кафе, бежово и, например, бордо е много по-интересно от просто бежови нюанси.

2. Тъмно дърво и абанос

стилен интериор у дома

Тъмните елементи на декора  веднага карат интериора да изпъкне. Няма значение дали това е тъмно легло или тъмни дъски на пода, боядисана в тъмно тапицерия или мебели с цвят на тъмен шоколад . Първо, това веднага създава един вид рамка, около която да се изгради по-лесно интериорът, и второ, така той изглежда светъл и изразителен . Най-важното – не прекалявайте с тъмните материали, за да не превърнете комфортната къща в мрачно жилище.

3. Интересна тапицерия

стилен интериор у дома

Нека бъдем честни: предлаганите от повечето производители на мебели тапицерии са масови и скучни . Това са тъкани без красота , без характер. А наистина добрите мебели струват прекалено скъпо. Ето защо много дизайнери и декоратори следват неписаното правило: те купуват любимия ви модел мека мебел с ниска цена с най-основната тапицерия, след което ги обличат в избраната дамаска. Повярвайте, това работи чудесно.

4. Дървени подове

стилен интериор у дома

И най-бюджетната дървена настилка  е по-добра от среден клас балатум. Нещо повече, тя стои естествено и се вписва във всеки един интериор. Не е нужно да сте експерт, за да положите на пода паркет или дюшеме, да го изциклите и боядисате с лак или боя.

5. Правилните завеси

стилен интериор у дома

Завесите имат свойството да преобразят интериора , но трябва да знаете някои подробности. По-специално, добрите завеси трябва да бъдат плътни, за предпочитане двойни, от качествени материали и с достатъчно сдържана шарка . Правилната дължина – 5-7 см да „облизват“ пода. Това ще повдигне тавана визуално и ще направи стаята по-комфортна. А, да! И никаква лъскава флорална бродерия върху тюл!

6. Скъпи детайли

стилен интериор у дома

Детайлите могат да съживят и събудят интериора . Не говорим за изобилие от пластмасови рамки, свещници и други сладки глупости. Но стилните прибори , една добра репродукция в рамка , домашен текстил от качествени платове – всичко това работи в полза на „статуса“. Между другото, такива детайли са и дръжки на вратите, както и дръжките на мебелите и осветителните тела. Ако подмените дамаската на евтината мебел с поръчкова и скъпо изглеждаща, никой няма и да предположи колко всъщност струва тя.

7. Апартамент в един и същ стил

стилен интериор у дома

Това е много мощна техника , която много хора забравят. Често виждаме кухня, издържана в хай-тек стил, хол (това е най-важната стая в къщата!) в класически или псевдокласически стил, спалня в някакъв живописен стил, а в коридора и банята властва нещо съвсем друго.  Целостта на картинката/интериора символизира целостта на къщата, а не трябва да разбива пространството.

8. Ред

стилен интериор у дома

Без значение колко банално е това, но празното пространство, свободните от предмети маси, вграденото и скрито пространство за съхранение правят интериора стилен и скъп. Защото заможните хора просто не трупат всичко на балкона и в шкафа в коридора.

По принцип, понятието „скъп“ интериор визира преди всичко стилен и направен с много вкус интериор. А добрият вкус не може да се купи с пари!

 

Източник: За жената