Начало ВЕСТИ Иванка се е родила с половин лице и всички я тормозели, но...

Иванка се е родила с половин лице и всички я тормозели, но щастието й се усмихна

420

30-годишната адвокатка Иванка Данисова от Братислава, Словакия е родена с вроден порок. Той я оставя само с половин лице.

Заради тежкото си заболяване цялото й детство се превърнало в кошмар заради подигравките и тормоза.

През по-голямата част от живота си тя криела болестта си под дългата коса и се борила с най-жестоките коментари, които получава от непознати, пише 4tololo.ru.

Иванка решава да потърси помощ от реконструктивна хирургия, благодарение на която за първи път би имала нормално лице.

„Детството ми не беше като „разходка в парка“, защото никога не е имало момент, в който хората да не са ми показвали по един брутален начин, че съм различна“, казва за себе си Иванка. „По-късно ме диагностицираха и за мен не остана надежда. Можех да не оцелея“, споделя още тя.  „Въпреки ужасните неща, които ми се случиха се чувствах като дете с цел в живота, който никой не можеше да спре.“

„Като пораснах повярвах в себе си, защото като дете бях безкрайно неуверена“. „Бях малко плахо момиче, което се бори за успех в училище. Борех се за успех, за да покажа на всички, че след като порасна ще съм достойна“ Иванка Данисова вече преминала през няколко операции, реконструктивна хирургия, а през септември, отново заминава за Чикаго да направи последната такава, която ще й позволи да живее нормален живот.

 

Източник: За жената