Начало ВКУСНО Какво трябва да направите, за да избегнете слепването на ориза? Трик, който...

Какво трябва да направите, за да избегнете слепването на ориза? Трик, който ми разкри топ готвач

458
Сподели

Майсторите готвачи разкриват няколко хитринки, чрез които да избегнем слепването на ориза при готвене.

 

Със сигурност няма да ви е приятно, ако ви сервират слепен ориз или пък крайният резултат от вашето готвене е такъв. И тук, както и във всяка друга област има някои тънкости, които, ако бъдат спазени гарантират страхотен резултат.

 

Благодарение на една лесна за изпълнение технология, оризът ви ще изглежда като от снимките на изисканите кулинарни списания. Е, вярно, че отнема малко повече време, но пък резултатът си заслужава, а и като всяко нещо, което искаме да изглежда перфектно, е необходимо да вложим малко повече труд от обичайното. Единственият проблем, ако въобще може да бъде наречен такъв е, че е необходимо да сте постоянно до ориза, за да го наблюдавате и да доливате вода.

Без значение на какво ястие с ориз сте се спрели, зрънцата му няма да не се слепят, ако спазвате технологията. След като измиете хубаво ориза и го оставите да се изцеди водата, го запържвате за три минути в малко мазнина като постоянно разбърквате.

Пригответе си нужното количество вода в зависимост от количеството на ориза и я доливайте по малко, а не цялата наведнъж. Разбъркайте леко и оставете ориза да поеме цялата течност и така, докато не свърши водата.

Зрънцата няма да се слепват, ако използвате бланширан ориз, но някои не го харесват, тъй като има малко по-различен вкус.

Ако спазите технологията, оризовите зрънца няма да се слепят, без значение на какъв вид ориз сте се спрели, пише gotvach.bg.

 

Източник: За жената