Начало ВКУСНО Тайната на турският кадаиф е разкрита, добре че приятелката ми се омъжи...

Тайната на турският кадаиф е разкрита, добре че приятелката ми се омъжи за турчин, че да я разберем

240

Този турски кадаиф се топи в устата, струва си да се опита

 

Предлагаме ви рецептата за прочутия турски кадаиф . Нямат равни турците в приготвянето на десерти и сладки изкушения, и тук не правят изключение.

 

Невероятно нещо се получава.

 

Невероятният турски кадаиф си има и своята цака

Трябват ни един килограм кадаиф, една чаша орехи, сто грама масло, три чаши кафява захар, три чаши вода, един лимон.

Първо е необходимо да си наредим кадаифа в една предварително намаслена тавичка. Добавяме към него маслото, заедно със смлените орехи. Поставяме после тавичката с кадаифа във вече загрятата фурна.

Печем го до зачервяване, но на температура не по-висока от 180 градуса. Докато нашият десерт е във фурната, ние пък си правим сиропа за него.

Това става като оставим да заври на котлона 600 грама вода (две водни чаши), а като заври я смесваме с лимоновия сок и кафявата захар. Оставяме сиропът да ври за около 15-ина минутки, а после го махаме от котлона.

С този сладък сироп обилно си поливаме кадаифа, но задължително след като той вече е изстинал хубаво. После прибираме десерта в хладилника, където го оставяме около 7-8 часа. Чак после го поднасяме на трапезата и си облизваме пръстите.

Това ви го гарантираме, тъй като всички знаем, че турците са наистина ненадминати в сладките неща и десертите. Просто няма как да им устои човек

 

Източник: За жената