Начало КЛЮКАРНИК Защо британското кралско семейство опакова и траурни дрехи при пътуване

Защо британското кралско семейство опакова и траурни дрехи при пътуване

453

Облеклото на членовете на британското кралско семейство винаги е привличало вниманието – от цветните тоалети на кралица Елизабет Втора, роклите на Кейт, та до късите панталони на принц Джордж.

 

Нормите за кралските облекла всъщност са дълбоко вкоренени в историята. Това важи и за гардероба при пътуване в чужбина.

 

Примерно принц Джордж трябва да има поне пет чифта къси панталони в различни цветове, принцеса Шарлот трябва да разполага най-малко с 10 барети, а в багажа на херцогинята на Кеймбридж задължително присъстват два чифта бежови обувки.

Има и едно много странно и мрачно изискване при опаковането на багажа. Когато член на кралското семейство пътува в друга държава, той или тя трябва да вземе задължително черен ансамбъл, подходящ за траур.

Правилото е в сила, в случай, че някой от семейството умре, докато те са на път. Това гарантира, че ще са подходящо облечени, когато стъпят на родна земя.

През 1952 година кралица Елизабет е на път за Кения, когато научила новината за смъртта на баща си. Тъй като нямала черна рокля в себе си, тя е била принудена да чака в самолета, докато и донесат подходящо облекло, с което да се появи пред обществото.

 

Източник: За жената