Начало ЗДРАВЕ Когато имате врастнал нокът на палеца, за да се справите с проблема,...

Когато имате врастнал нокът на палеца, за да се справите с проблема, направете следното

249

Когато едната, или двете страни на нокътя врастнат в кожата на палеца, това се превръща в болезнен проблем, за чиято поява съществуват различни причини.

 

Различни консервативни и хирургични методи могат да излекуват проблема, но ако е в ранен стадий на развитие, бихте могли да вземете мерки и у дома.

 

 

Правилният растеж на нокътя не дразни и не наранява кожата на пръста, което е и целта на лечението, за да се нарече то успешно.

 

Трябва да направите следното за тази цел.

 

Направете ноктите и кожата около тях меки, като ги третирате с много топла вода.

Поставете 3 супени лъжици сода бикарбонат(или сол)  в 5 литра вода, където температурата не бива да бъде повече от 37 градуса.

Отстранете врастналия нокът.

 

Можете върху засегнатата зона да поставите лепенка, ако искате да направите процедурата по-лесна. Ще направите нокътя си по-лесно достижим по този начин.

Поставете малко памук между кожата и нокътя, го повдигнете с пинсети.

Преди това напоете памука с антибактериален разтвор (йод), преди да го поставите върху кожата. Сменяйте памука и лепенката на всеки 24 часа. Правете това в продължение на 15 дни. Нокътят ще израстне бързо.

 

Ако имате проблем с това, да поставите памук между кожата и нокътя в началото, поставете смес то чесън и мед ( смесете смелена скилидка чесън с една лъжица чист мед) или алое вера върху него- Това трябва да действа антисептично.

Най-важтата процедура, е да напрвите кожата мека и да смуняте памука и лепенката всеки ден. Изпилете краищата на нокътя, след като успеете с процедурата.

Не забравяйте да си правите педикюр в бъдеще!

Ако вече се е получила инфекция, определено трябва да посетите лекар!

 

Източник: За жената