Начало ВЕСТИ Обявиха чудесна новина за Мануела Горсова, 10 години след трагедията

Обявиха чудесна новина за Мануела Горсова, 10 години след трагедията

272

Много хубава новина дойде за страдащата вече 10 години Мануела Горсова и семейството й. Състоянието на младата жена, която е в кома след страшната катастрофа през 2007 година, се подобрява прогресивно.

 

Мануела вече има самостоятелни реакции, може да движи крайниците си и да преглъща сама, пише вестник „Телеграф“.

 

 

Едва 18-годишна, тя пострада при тежка катастрофа с олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, при която 23-годишният Петър Петров намери смъртта си. Мануела Горсова обаче все още не може да се държи сама на краката си и да говори. Тъй като инвалидният й стол не разполага с такава екстра, тя все още не може да се придвижва сама до банята, като до там на ръце я носи баща й Красимир Горсов.

Въпреки това роднините и близките на Мануела са обнадеждени. Те са категорични, че през последните няколко години състоянието на младата жена видимо се е подобрило. Молитвите на всички около Мануела са насочени към това тя един ден да се завърне към нормалния начин на живот. „В самото начало имаше критични моменти за живота на Мануела.

 

Тя доказа колко силен дух е и ги превъзмогна! Пребори се за живота си! Оттогава до днес не сме спирали да се надяваме, но, за жалост, не можем да се ангажираме с прогнози, защото човешкият мозък е най-непредвидимото нещо“, заяви бащата на Мануела Красимир Горсов. 10 години след зловещия удар край Приморско кошмарът продължава и за причинителя на катастрофата Максим Стависки. Фигуристът така и не може да събере кураж, за да погледне българите в очите. „Срам ме е“, признавал той пред близки приятели и колеги от Русия.

 

Източник: За жената