Начало ЗА ДОМА Всички мебели в кухнята бяха с мазни петна от постоянното готвене, но...

Всички мебели в кухнята бяха с мазни петна от постоянното готвене, но една приятелка ме открехна как да ги премахна без препарати

484
Сподели

Ето как лесно да почистите мебелите в кухнята от мазни петна!

 

Мебелите, стените и повърхностите в кухнята неизбежно биват замърсявани от различни вещества и биват обхванати от мазни петна .

Увреждат се, както откритите повърхности – плотове, врати, декоративни повърхности, така и затворените помещения като шкафове и трудно достъпни места.

Да почистите всичко това, ще ви бъде много трудно!

 

Обичайните почистващи продукти не са подходящи за всички повърхности и често съдържат в състава си вещества, които биха могли да навредят на мебелите ви.

Ето защо, много домакини предпочитат тази изпитана във времето хитринка за премахване на мазни петна.

 

Ще ви трябват следните съставки:

Сода бикарбонат,

Растително масло/олио.

 

Начин на приготвяне и употреба

Вземете равни части от растителна мазнина и сода . Смесете и нанесете върху замърсените места. Оставете така за половин час, след това избършете мазните петна с мека гъба. Не търкайте силно замърсеното място. Ако след първия опит мръсотията не е отстранена, просто опитайте отново.

Това средство е подходящо за всички повърхности. То не само изчиства петната, което е особено важно при кухненско обзавеждане с дървени фасади, но растителното олио, влизащо в неговия състав, се абсорбира от дървесината и образува защитен слой, който предпазва мебелите от последващи драскотини и ожулвания.

 

Източник: За жената