Начало ЗА ДОМА Откакто си правя домашни таблетки за съдомиялната се родих, пестя пари, съдовете...

Откакто си правя домашни таблетки за съдомиялната се родих, пестя пари, съдовете ми се по- чисти от всякога и миришат уникално

320
Сподели

Всеки би искал да научи рецептата за ефективно и най-важното – безопасно почистващо средство за съдомиялна машина. Като цяло, ние успяхме да го намерим.

 

Вижте тази невероятна рецепта!

 

Който има съдомиялна машина, знае, че закупуването на ежемесечните препарати струва на собственика доста пари. За щастие, имаме страхотна новина: таблетките за почистване на съдове биха могли лесно да се направят в домашни условия. Това е отлично решение за тези, които желаят да спестят пари.

За да приготвите таблетките за съдомиялна машина, не са нужни някакви тайни съставки. Всичко е по-лесно от всякога!Ще ви са необходими:

2 чаши хлебна сода

1 чаша сол

1 чаша вода

1/2 чаша лимонена киселина

5 капки етерично масло от лимон (по желание)

Комбинацията от тези прости съставки се справя със замърсявания от всякаква сложност, премахва мазнините, омекотява водата, прави чиниите чисти и искрящи. Защо да не опитате!

Да приготвите праха за съдомиялната, е доста просто, но все пак ви препоръчваме да използвате ръкавици и маска за защита на лигавицата на дихателната система от агресивните въздействия на содата.

Начин на приготвяне:

1) Вземете 1 супена лъжица сода, изсипете в съд за печене и я сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. От време на време разбърквайте, така че прахът да не залепва. Този трик ще направи содата по-ронлива и матова. Тя е отлична основа за получаването на домашно средство за миене на съдове.

2) Изсипете загрятата сода в купа, добавете останалата сода, сол и лимонена киселина. Всички съставки смесете добре. 3) В получената смес постепенно добавете и водата. Сместа ще започне да се пени силно, затова ви препоръчваме да добавите следващата част от водата, когато пяната спадне. Изливането на цялата вода наведнъж ще предизвика образуването на пяна, която ще излезе от съда. Разбъркайте добре. В сместа можете да добавите няколко капки етерично масло от лимон за повишаване на цитрусовия аромат на крайния продукт.

4) Във форма за лед сложете по 1-1,5 чаена лъжичка от сместа. Трябва бързо да разпределите веществото във формата, тъй като се сгъстява светкавично. Оставете сместа така за 30 минути до пълното втвърдяване. 5) Когато сместа се сгъсти, извадете готовите таблетки за съдомиялна машина и ги сложете в друг съд за съхранение.

6) Таблетките за миене на съдове в миялната машина са готови! Поставете таблетката в отделението за перилен препарат и се насладете на перфектната чистота за жълти стотинки. Рецептата за домашни таблетки за миялна машина може да подобрите по свой собствен начин. Вместо сол например, бихте могли да използвате прах за пране на детски дрехи в съотношение със содата 7:3. Рецептата гарантира резултат, подобен на този с купените таблетки. Ако добавите към сместа малко магнезиев сулфат, ще подобрите почистващите и антисептични качества в пъти.

Както можете да видите, приготвянето на домашни и безопасни алтернативи на купешките почистващи средства не е трудно, а напротив, много вълнуващо!

 

Източник: За жената