Начало ВЕСТИ Правата, които НЕ знаем, че имаме пред мобилните оператори и как може...

Правата, които НЕ знаем, че имаме пред мобилните оператори и как може да им нанесем тежък удар, ако не са коректни спрямо нас

258

Ако оспорваш сметка с мобилен оператор, не си длъжен да я плащаш. Също така е необходимо да можеш да ползваш услугите по договор до произнасяне по казуса.

 

Това важно условие разкри директорът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

 

„Имаме такава практика и произнасяне от съда. Добре е да се знае това. При проблем с телефон в гаранция, който е в първите 6 месеца, търговецът е необходимо да докаже какво е станало с апарата, а не клиентът“, добави той.

Шефът на агенцията разкри още, че една от най-често срещаните нелоялни практики е свързана с 4G интернета, който ти гарантира определени мегабайти.

„Впоследствие се оказва, че въпросните мегабайти са само при договор за 2 години. Тук има и друга лоша практика. Като влезеш в интернет, всяко влизане реално е някакви килобайти, а се таксува мегабайт. Така бързо свършва лимитът от договорения мобилен интернет“, разказа още Маргаритов.

Той за пореден спомена, че вече при два от мобилните оператори у нас договорът може да бъде прекратен с плащането на 3 сметки, без значение колко остава до края на контракта.

 

 

Източник: За жената