Начало ВЕСТИ Магдалена се завърна от Испания и когато разбра какви ги е надробила...

Магдалена се завърна от Испания и когато разбра какви ги е надробила сестра й, лошо й стана

337

Как се краде цял апартамент, докато собствениците му са в чужбина? Това е историята на жена от София, която се прибира със семейството си от Испания и установява, че жилището ѝ е заложено и обрано.

 

Запознайте с Магдалена и нейния квартален полицай.

 

Двамата се срещат пред блок в „Овча купел”, защото Магдалена е жертва на имотна измама.

А измамникът е собствената ѝ сестра, съобщава Нова телевизия.  „Запознат съм от години с проблема с нейната сестра и приятеля ѝ. Познавам и баща ѝ. Но стигнаха много далече. Тя знае, те са наркомани”, заявява полицаят. Магдалена и семейството ѝ делят времето си между България и Испания.

„Как е възможно да се продаде апартамент, докато те няма вкъщи?”, пита Магдалена. „И се прибираш и се оказва, че апартаментът ти е абсолютно празен, с изключение на мебели, които са счупили. Липсва бяла, черна техника, всичко”, разказва Магдалена. За опразването и продажбата е отговорна сестрата на Магдалена и още един мъж, също наркозависим. „Извикали са си ключар и са си влезли. И това не е за първи път.

Още приживе баща ми му се наложи няколко пъти да сменя бравата, тъй като тя си вика ключар. Явно това е практика в София – викаш си ключар, той ти отваря, без да иска никакъв документ”, разказва Магдалена. Имотната измама вече е в ръцете на служителите от 6 РПУ, а разследващите ще трябва да отговорят на два много важни въпроса – кой ключар и с какво право отваря чуждо жилище, както и как вещите на семейството са заложени в заложните къщи без нужните документи .

МВР не предостави данни колко точно са имотните измами у нас. Общият брой на измамите в България само за първите 7 месеца е 1660.  Също толкова са станали за цялата минала година, което значи двоен ръст на този тип престъпления.   Засега случаят на Магдалена остава в графа „неразкрити”.

 

 

Източник: За жената