Начало ВЕСТИ 24-годишно момче, болно от рак с послание, адресирано до всеки човек на...

24-годишно момче, болно от рак с послание, адресирано до всеки човек на планетата

248

След разбрал, че не му остава още дълго време на този свят, той решил да си отвори душата в интернет и да каже нещо специално на хората.

24-годишно момче написа последно съобщение, адресирано до всеки един на планетата Земя.

Това е посланието му до вас:

„Диагнозата (рак) стигна твърде късно, за да имам време да се надявам на по-дълъг живот, но разбрах, че така или иначе най-важното нещо е да си тръгнем от този свят, оставяйки по-добро място от света, какъвто си го заварил. Досегашният ми живот няма да донесе голяма или важна промяна, защото не правех нищо, което е твърде важно. Но когато разбрах колко малко време имам, нещата стават ясни. Разбрах, кое е наистина важно. И в действителност, това го пиша по егоистични причини.

С това, което ще споделя с вас, искам да дам смисъл на живота ми.

Не губете време в неща, в които не се ползвате. Очевидно е, че никога няма да успеете в нещо, ако не го искате.Търпението, страстта и отдадеността идват само ако обичате това, което правите. Глупаво е да се страхувате от чуждото мнение. Страхът ви отслабва и ви парализира. Ако позволите, той само ще расте и расте, докато напълно не ви погълне.

Слушайте вътрешния си глас и го следвайте. Някои ще си помислят, че сте луди, но някои във вас ще видят легенда. Изтеглете контрол над живота си. Имайте отговорност. Ограничете лошите навици. Занимавайте с някой спорт, който ви радва. Не ги отлагайте нещата. Вашият живот да бъде оформен от вашите собствени решения, а не от решенията на другите. Оценявам хората около себе си. Приятелите и семейството са неизчерпаем източник на сила и любов. Не ги приемайте за даденост.

Се погрижете се за здравето си, а след това, преди края, осъзнавате, че тялото е всъщност една кутия, място, в което уреждане нашата индивидуалност, мисли, убеждения, намерения. Ако в кутията няма нищо, което може да промени света към по-добро, тогава не е важно, ако тази кутия изчезне. Вярвам, че всички ние имаме потенциал, но нямаме смелост, за да го постигнем. Можете само да чакате да се случат нещата, а можете и сами да придвижвате. От вас зависи.

Оставете следа. Имайте живот с цел, каквато и да е тя. Следвайте тази цел. Мястото, което напускаме е прекрасно игрище, на което е възможно всичко. Но тук не сме завинаги. Нашият живот е кратка искра на тази красива, малка планета, която плува в Космоса. Затова се наслаждавайте. Направете нещата интересни. Направете се ценни!

Благодаря ви.“

 

Източник: За жената