Начало ВКУСНО Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя...

Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно

540
Сподели

Този печен деликатес можете да предложите като топло предястие, като основно ястие или като гарнитура за месо

 

Рецептата и снимката е на Маринела Калчева, споделиха от www.topactualno.com

 

Необходими продукти:

2 големи патладжана

2 глави кромид лук

2 – 3 домата

кашкавал

подправки

 

Приготвяне:

Без да белите патладжаните, нарежете ги на кръгчета. Колкото са по-големи, толкова по-добре.

Ако не сте намерили едри патладжани, дребните трябва да нарежете на филийки по дължина, за да оформите прилични порции. Посолете патладжаните и ги оставете да се изцедят от черния сок, който пускат. Когато станат готови бихте могли да постъпите по 2 начина, обясни Маринела.

Първият вариант е да запържите в тиган патладжана или да го изпечете на грил-тигана. Другият вариант е да го наредите в тава, покрита с хартия за печене и да запечете във фурната. Без значение как ще постъпите, по-важна е следващата стъпка.

Нарежете обеления лук на кръгчета. Тях ги задушете в мазнина в тигана. Гледайте да запазите кръгчетата цели, защото след това ще ги поставите върху патладжаните.

Деликатесът на Маринела има следния вид – патладжан, кромид лук, кръгче домат и парче кашкавал. Така подредени всички продукти ги запичате във фурната, докато кашкавалът се разточи и получи хрупкава коричка. Самото запичане на вашия деликатес не отнема много време, защото предварително термично сте обработили продуктите.

Благодарим на Маринела Калчева, че сподели с нас тази толкова любопитна и различна рецепта за вкусен деликатес!

 

Източник: За жената