Начало ВЕСТИ Наричали го дявол, заради големите му ръце: Забранили му да ходи на...

Наричали го дявол, заради големите му ръце: Забранили му да ходи на училище!

352
Сподели

Тарик от Индия е на 12 години и има огромни ръце , заради което, му е забранено да ходи на училище в страната, а децата и другарите му го избягват.

 

По думите на семейството, той не може дори да се облече сам, а селяните го наричат дявол, защото вярват, че неговите огромни ръце са последица от проклятие, пише „Мирър“.

 

При раждането си имал нормални ръце. Въпреки това, с нарастването му, те станали по-големи.

Докато баща му бил жив, често го водел до лекаря в опит да му помогне. За съжаление, баща му умрял, а сега има само майка си и брат си, затова не може да се лекува – каза леля му Пушпа.

По-големият брат на Тарик, Харян му помага и твърди, че обикновените хора правят неща, които това момче не може да направи.

Много е трудно за Тарик да изпълнява определени дневни задължения като взимане на душ, обличане или хранене – казва Харгян.

Лекарите все още не са идентифицирали, от какво точно страда това момче. За съжаление, той ежедневно изпитва тормоз от страна на съседи и приятели, а също така не е желан в училище.

– Имах приятели в началото, но сега си нямам никого. Хората се страхуват от ръцете ми. Исках да ходя на училище, но те ми отказаха, казва Тарик.

В училище им казали, че не могат да приемат Тарик, защото учениците се страхуват от гигантските му ръце.

Семейството на Тарик няма пари за лечение и не може да си позволи да отиде в добра болница, където състоянието му може би ще се сподобри.

 

Източник: За жената