Начало ЗА ДОМА Свекърва ми е голяма чистница – излизва всичко до блясък! Тя ме...

Свекърва ми е голяма чистница – излизва всичко до блясък! Тя ме научи как да изчистя мръсотията в банята – сега няма и петънце!

747

Всяка уважаваща себе си домакиня внимателно следи за чистотата на банята.

Почистването и дезинфекцията на мивката, тоалетната, фугите – всичко е включено в редовното почистване. Но това, което често забравяме, са завесите за душ.

 

завеси за баня

 

Именно нередовното почистване на завесите ги превръща в развъдник на гъбички.

Парниковият ефект в банята, частиците мръсотия и кожа, попадащи върху тъканта по време на къпане, са отлична среда за развитието на мухъл. Ето как да премахнем мухъла от завесите за баня

За да  се отървете от мухъла и да предотвратите по-нататъшната му поява, направете следното.

С четка и сода за хляб предварително почистете завесите. Изсипете в голяма купа 5 литра вода, налейте 100 мл оцет и добавете 1 супена лъжица обикновен прах за пране. Накиснете завесите в сместа за 1,5-2 часа. Щателно изплакнете завесата под течаща вода, като допълнително почистите от остатъка от гъбичките и мръсотията. Подсушете завесата в разгънат вид.

За да предотвратите появата на гъбички, най-малкото, което може да направите, е всеки път при вземане на душ да проветрявате банята, така че въздухът да може свободно да циркулира. Оправете всички гънки на завесата, така че да не остават мокри, но по-добре подсушете с кърпа.

 

Източник: За жената