Начало ЗДРАВЕ С тези 6 прости трикове не е нужно да се бръснете толкова...

С тези 6 прости трикове не е нужно да се бръснете толкова често

334
Сподели

За тези, които вярват, че восъкът или епилация са твърде болезнени, единствената опция е бръсненето.

Но бръснене всеки ден може да стане доста досадно след известно време. Много хора не знаят, че има няколко трика, за да Ви помогнат да увеличите времето до следващото си бръснене. Кожата ви ще бъде по-гладка за по-дълго.

 

1. Потапяйте бръснача в гореща вода преди бръснене.

 

Загряването на бръснача в гореща вода ще помогне да се плъзга по-лесно по кожата и това ще доведе до по-ефективно бръснене.

 

2. Използвайте масло за бръснене, вместо крем за бръснене.

Кремът за бръснене е добър, но маслото за бръснене всъщност е по-ефективно. Когато използвате масло за бръснене, бръсначът се плъзга директно върху кожата. Предимството на това е, че не е нужно да се бръснете толкова често. От друга страна, кремът за бръснене, създава една малка „бариера“ между острието на кожата и бръснача.

3. Бръснете в обратна посока на растеж на космите.

Сегазлатното правило, когато става въпрос за бръснене, винаги бръснете космите срещу посоката на тяхния растеж! Така се свалят космите много по-близо до корена и оставят кожата по-гладка. Ефектът от бръсненето ще продължи много по-дълго.

4. Смяна на бръснарското ножче.

Много важен фактор при бръснене е, разбира се, как острото ножче. Много хора забравят да сменят ножчето на равни интервали, а след това се чудят защо кожата им не е гладка след бръснене.

5. Прочистете кожата си преди бръснене.

Друг начин да се повиши ефективността на бръсненето, това е за почистване на кожата преди бръснене. То премахва суха и мъртва кожа, което може да попречи на вашата самобръсначка да се плъзга гладко и да достигне толкова дълбоко, колкото е възможно.

6. Вземете горещ душ преди бръснене.

Това звучи доста странно , но в действителност това е наистина важно. Преди бръснене вие трябва да вземете горещ душ или поне избършете кожата с топла, влажна кърпа. Това отваря порите и омекотява космите. То също така позволява на бръснача да е по-близо до кожата за по-дълбоко рязане и бръснене.

След бръсненето, трябва да се осигури на кожата ви успокояващ лосион за тяло. И ако установите, че страдате от леко дразнене, най-добрият начин за лечение е използването на гел от алое вера.

 

Източник: За жената