Начало ЗА ДОМА Пералнята започна да мирише ужасно-вътре мухъл и отлагания! Добре, че комшийката ми...

Пералнята започна да мирише ужасно-вътре мухъл и отлагания! Добре, че комшийката ми каза този препарат-чистичка и ухае като нова!

737

Това е ръководство за това как да почистите пералнята си без токсични химикали.

 

Изненадващо е, че е много лесно да се почисти пералнята и отнема малко време.

 

Този метод за почистване на пералната машина с предно зареждане включва използването на вода и оцет.

 

Ето какво трябва да направите при пералня с горно зареждане:

Първо, подгответе бутилка със спрей със смес от равни части бял /дестилиран/ оцет и вода.

Внимателно напръскайте вътрешността на пералната машина. Уверете се, че сте издърпали гуменото уплътнение , където най-вероятно ще има мухъл и хубаво и обилно напръскайте там.

Изчакайте 15 минути и с помощта на памучна кърпа или хартиени кърпи избършете цялата вътрешност на пералната машина. Можете дори да използвате четка за зъби, за да влезете между тесните пространства.

Ако все още виждате, че остава плесен или мърсотия, накиснете парцал със същия разтвор, поставете го между гуменото уплътнение и го оставете да остане за един час.

След това избършете с кърпа.

 Ето най-добрия начин за почистване на перални машини с горно зареждане.

Пуснете пералнята най-дългия цикъл с топла вода и добавете 500 мл. бял /дестилиран/ оцет. След като напълни я поставете на пауза за един час. След като мине 1 час завършете цикъла на пералнята.

След това избършете с памучна кърпа, напоена със смес от равни части бял /дестилиран/ оцет и вода цялата вътрешна и външна част на машината .

Не забравяйте да избършете и мястото, където си поставят перилен препарат и омекотител. Ако петната не се махнат оттам излейте чаша бял оцет (затоплен в микровълнова фурна в тях и след няколко минути избършете с кърпа.

И ето вече имате една блестяща, чиста перална машина, без отлагания и мухъл.

Така че – кога е последният път, когато почистихте пералнята си?

Знаехте ли, че трябва да направите това най-малко два пъти годишно и още по-често, ако водата е твърда? Достатъчно е да измивате пералнята си с тази процедура на всеки 3-4 месеца, като превантивна мярка.

 

Източник: За жената