Начало ВЕСТИ Днес се очаква рядко събитие-Време е за списъка с желания и точния...

Днес се очаква рядко събитие-Време е за списъка с желания и точния ритуал, с който да се сбъднат

293

На 21 август, 2017 – датата, когато денят се превръща в нощ за кратко време. Жителите на САЩ и отчасти в райони на Атлантическия и Тихия океан, ще станат свидетели на това рядко явление-пълно слънчево затъмнение.

 

Произходът на слънчевото затъмнение всеки го знае.

 

Земята, Луната и Слънцето са наредени в една линия. Луната покрива слънчевата светлина, която пада върху Земята, причинявайки тъмна сянка върху планетата.

Съществува схващане, че Слънчевото затъмнение засилва възможностите ни за зареждане на програми за бъдещето. Счита се, че ритуалите, извършени в тези дни, са много силни, а резултатите им имат дълговременен, съдбовен резултат. Ако у вас е назряло решението, че трябва нещо да се промени: както у самите вас, по такъв начин и в заобикалящата ви реалност, не пропускайте възможността в тези дни да поработите за решаването на отдавнашни затруднения, осъществяването на значими желания – това е вашият шанс. Най-силното влияние на затъмнението започва пет дни преди самата дата (а първото влияние започва две седмици и дори по-рано – месец и половина по-рано) и следва да се чувства още пет дни след това.

Предлаганият по-долу начин е чудесен метод, заобикаляйки цензурата на „здравия разум”, да достигнете по-надълбоко, до местата, където се съхраняват вашите нагласи, убеждения, навици, вярвания. Без значение наистина ли дълбоко вярвате, че Слънчевото Затъмнение и Новолунието подпомагат този процес, това няма толкоз голямо значение. Самият ритуал е много силен и активен и нищо не пречи да го съчетаете с тези природни явления – при всички случаи няма да ви навреди, дори обратно!

За да стартирате промените, към които се стремите, аз ви предлагам да извършите самостоятелно следния

Ритуал по време на Слънчевото Затъмнение .

Какво е необходимо да направите? Първо определете точното време на Слънчевото затъмнение за вашия регион. То съвпада с времето на Новолунието. Започнете ритуала около половин час преди Затъмнението. Преди това вземете контрастен прочистващ душ или вана със сол, а след това душ.

Контрастният душ е една твърде добра практика, но е необходимо да се спазят следните условия:

Редувайте топла (не гореща!) и хладка (не ледена) вода; Отправете желание към водата да пречисти всички онези енергии във вас, които вече не са ви нужни и не са за ваше най-висше благо; Благодарете на Майката Земя, че приема тези енергии и ги преработва за всеобщо благо; Накрая жените завършват душа с топла вода, като последно се обливат краката до коленете със студена. Мъжете завършват със студена вода.

Пречистването е нужно, тъй като вие се каните да се освободите от всичко, което пречи да постигнете щастие, като че да се родите отново, заедно с Новата Луна. Хубаво е освен това да изпиете чаша чиста вода (за предпочитане изворна или филтърна). Не бива да ядете преди това – ритуалът е най-добре да се извърши на празен стомах. (Лично аз препоръчвам и в деня преди затъмнението да се избягват храните с животински протеин. Защо да не преминем на салати и плодове?)

Пригответе си три листа и цветни моливи, пастели или флумастери. Също така пригответе и съд, в който ще можете да изгорите хартията накрая. Бихте могли да си пуснете релаксираща музика, да запалите благовонна пръчица или свещ. Подгответе пространството около себе си – така давате знак на вашето безсъзнателно, че ще се случва нещо важно. Този обред е необходимо да се извърши в усамотение. Постарайте се никой и нищо да не ви смущават по време на провеждането му. Изключете телефоните, звънеца. Предупредете околните си да не ви безпокоят, докогато не им кажете, че сте приключили.

След приключването на всички приготовления се отпуснете или влезте в медитативно състояние и мислено се съсредоточете върху въпроса: Какво ми пречи да постигна успех в…(интересуващата ви сфера от живота)? Или: Защо още не са осъществени моите желания за …? Известно време си задавайте мислено този въпрос (Но не се опитвайте да му отговаряте!). Просто задайте въпроса и чакайте. Много често е ставало дума за така нареченото „притихване”, което е от изключителна важност, след като отправяте молитва за съвет или помощ. Ако не спрете вътрешното брътвеж, как ще успеете да получите ответ и още по-точно – как ще го разпознаете, отделите от общия фон?

След това се отпуснете и с постарайте да не мислите за нищо. Не позволявайте на услужливото съзнание да ви дава готови отговори. Стремете се към пустотата. В този миг биха могли да ви се явят разни мислени картини, да чуете звуци, да видите образи. Не бива да се замисляте какво означават те, просто е нужно да ги приемете и непосредствено да ги нарисувате. Най-добре е да оставите ръката да ви води – колкото и безсмислени и нелогични да ви се виждат тези образи, те ви носят послание. Не се изискват художествени способности, просто символно ги представете върху хартията.

След като почувствате, че сте приключили, необходимо е да погледнете картината си и да се пробвате да разберете – за какво ви напомнят образите и символите върху нея? За какви ваши качества, черти на характера, поведение? Не се опитвайте да измисляте неща, които „знаете”, че има нужда да са там. Следвайте първата хрумнала ви мисъл, колкото и абсурдна и нелогична да ви се струва. Не позволявайте на разума, логиката да ви диктуват – целта е да осъществите връзка с вашето безсъзнателно. След като определите чертите и навиците, които ви пречат, които ви спъват по пътя към вашето щастие и успех, вземете твърдото намерение да се освободите от тях. Смачкайте листа и го запалете. Гледайте огъня, докато гори листа, като при това си представяте ясно, че сега изгарят тези навици и нагласи, които ви пречат да успявате. Казват, че по начина, по който изгаря хартията, бихте могли да оределите и тежестта на проблема: ако тя гори бързо, значи ще ви се удаде бързо да се избавите от нещата, които ви пречат. Ако дълго – ще ви е нужно повече време.

Най-трудният случай е, когато огънят гасне. Запалете го отново, но имайте предвид, че това може да е знак за липсата ви на готовност да се разделите със своите навици, които ви пречат лесно да постигате желаното. Това означава, че вашите навици са ви по-скъпи от осъществяването на желанията ви, от успеха в любовта, кариерата, материалния ви успех и т.н.

Помислете върху това! Струва ли си да се вкопчвате така в тях, успокоявайки по този начин гордостта си или внушените ви някога от някого нагласи на поведение? (Разбира се има значение и това върху каква хартия сте рисували – колкото тя е по-плътна, толкова по-трудно ще гори – не се тревожете извънредно много за това :)! ) Важното е, докато гори хартията, мислено да „виждате” как пламъка изгаря тези качества и навици, от които искате да се освободите. Включете въображението си.

След „изгарянето“ на негативните качества, трябва да закрепите успешните. Сега си представете и се нарисувайте в новия си образ, този, който ще ви помогне да постигнете желаното от вас: любов, кариера, успех в тази област, която най-силно желаете. Представете си себе си в този бъдещ образ, към който се стремите. Закрепете в съзнанието си този нов образ на самите себе си. Или вземете образ, който е в противовес на тези черти, които ритуално изгорихте. (Само не изпадайте в другата крайност . Например, ако ви е пречела ниската ви самооценка като жена и затова сте увисвали на врата на всеки срещан на пътя ви мъж, опитвайки се да получите признание и любов, не се рисувайте сега като високомерна, недостъпна „Ледена кралица”.) Рисувайте уверена, ценяща се и харесваща се жена, която общува с мъжете вече по свое желание и избор, тъй като не й е необходимо тяхното признание, а търси общуване, секс, любов и т.н.

И тази рисунка може да съдържа символи, а не конкретни образи. Оставете ръката да ви води. Всеки символ за вас ще означава онова ново качество или навик, които ще ви помогнат по пътя ви към успеха и щастието. Наслаждавайте се на процеса на творчеството. Почувствайте как новите черти се превръщат във ваша неизменна същност. Изпълнете се с увереност, че това вече се случва. Как се чувствате сега? Закрепете това усещане у себе си. Запомнете го! Изразете намерение всяка ваша клетка, всеки ваш атом да запази това усещане, тази вибрация.

Още веднъж искам да подчертая: оставете ръката да ви води. Каквито и символи или образи да изписва тя върху листите, вие си мислете за онова, от което искате да се избавите или да промените в заобикалящата ви действителност и онова, което искате да привлечете или придобиете.

Когато рисунката е готова, вече трябва да е настъпил 1-вия лунен ден. Най-доброто време за съставяне на планове за бъдещето. Така и вие, гледайки своя нов образ, премислете стъпките – как да станете такива, какво е нужно да сторите за това. Помислете какво има нужда да направите, какво е необходимо да привлечете още през следващия месец. Запишете си този план на третия лист и започнете да го осъществявате.

Запазете и рисунката от втория лист. Бихте могли да я закачите на място, което ще виждате често – тази рисунка е заредена с много мощна енергия от вашето подсъзнание, подсилена от Слънчевото Затъмнение и ще ви служи като амулет и като метафоричен план за действие. Освен това тя ще напомня на вашето подсъзнание за решението, което сте взели и за промените, които преследвате.

Що се отнася до пепелта от изгорената рисунка, изхвърлете я навън. Така вие символично се избавяте от старите, пречещи ви навици и нагласи. Изпийте още една чаша вода за закрепване на позитивната програма. Със същата цел сега вече можете и да хапнете нещо леко, което ви доставя удоволствие.

Оставете съмненията дали това действа или не – просто го направете!

 

Източник: За жената