Начало ЗДРАВЕ Британски кардиолог изненада света! Това е, което причинява затлъстяване, сърдечни заболявания и...

Британски кардиолог изненада света! Това е, което причинява затлъстяване, сърдечни заболявания и проблеми с кръвоносните съдове!

257

Мазнини са обвинявани за появата на много здравни проблеми, включително запушени артерии, увеличен риск от сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване.

 

Но Асим Малхотра, британски кардиолог, казва точно обратното. А той не е единственият професионалист, който вижда нещата от тази страна.  Последните проучвания показват, че захарта е най-лошият враг на човешкото тяло.

 

Д-р Малхотра добавя, че мазните храни са полезни за цялостното ви здраве, и има достатъчно доказателства, че мазнините не предизвикват сърдечно-съдови проблеми.

Той смята, че една диета с мазнини, всъщност, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2.

Д-р Асим Малхотра насърчава своите пациенти да ядат повече мазнини и да избягват такива без съдържание на мазнини продукти.

„Моите пациенти са шокирани, когато им предлагаме мазни храни, богати на наситени мазнини. И когато им кажа да стоят настрана от всичко, което се предполага, че понижава холестерола“, обяснява кардиологът.

Д-р Малхотра обяснява, че ниското съдържание на мазнини храни увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и добавя, че мазнините не са основната причина за затлъстяване.

„Аз самият се отказах от продукти съдържат мазнини, но това не повлия на мастните тъкани на тялото ми. Когато започнах да се изследвам, ефектът от мазнините се оказа благоприятен върху здравето като цяло“, обяснява докторът.

Д-р Малхотра казва, че захарта е най-голямата заплаха за общото здравословно състояние, и д-р Робърт Лустиг, педиатър е на същото мнение.

Той изучава ефекта на мазнините и захарта, затлъстяването при децата, и установил, че е захарта допринася за натрупването на излишно тегло и развитието на сърдечно-съдови проблеми и диабет.

Той твърди, че храните, съдържащи захар, трябва да бъдат маркирани с предупреждения, както и цигарите и алкохола.

Има все повече и повече експерти, които са съгласни, че захарта е основната причина за затлъстяването и е свързана с много заболявания.

Това се потвърждава и от факта, че повече от 23 процента от всички хора в Швеция трябва да бъдат на такава диета, която включва адекватни количества мазни храни и минимално количество въглехидрати.

Д-р Андреас Eнфилт, шведски специалист, който е проектирал програмата за диета с високо съдържание на мазнини и с ниско съдържание на захар, обяснява, че други експерти смятат, тази диета „бомба със закъснител“. Въпреки това, броят на хората с наднормено тегло в света продължава да нараства, но не и в Швеция.

Здравните специалисти в Швеция показват, че тази диета е идеална за по-добро здраве и поддържане на нормално телесно тегло.

Тази диета не само помага да се отървете от излишните килограми, но и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания в затлъстяване.  През 2014 г., две изследвания в Кеймбридж, показват, че ако се консумират умерено наситени мазнини в млечни продукти намалява риска от развиване на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

 

Източник: За жената