Начало ЗДРАВЕ Ето как да запазите тена си по-дълго време

Ето как да запазите тена си по-дълго време

293

Пилинг преди излагане на слънце Задайте добра основа за потемнтния тен. Преди излагане на слънце направете качествен пилинг на тялото и премахнете всички мъртви клетки.

Така подготвената кожа и отворени пори добре ще „попият слънчевите лъчи“, ще ви осигурят по-лесно потъмняване и тенът ще се запази по-дълго.

 

Защитни кремове с висок фактор Цветът, който сте придобили с постепенно излагане на слънце ще бъде по-траен от бързото „печене“ на най-силното слънце. При това, не забравяйте редовно да нанасяте средства за защита с висок фактор на всички изложени части от тялото.

Хидратация на тялото Цветът ще бъде-траен, ако след излагане на слънце поддържате кожата влажна, мека и гладка. Направете си на всеки 2-3 дни вана на база зехтин или кокос, а задължително нанасяйте от любимото мляко или масло за тяло.

Средства за душ Избягвайте употребата на силни сапуни и шампоани в личната хигиена, така и тъмният тен по-дълго ще продължи. Не стресирайте организма с твърде студена или гореща вода, би било неразумно да се къпете с прекалено топла вода.

Оранжева и зелена храна Лекият тен и каротина вървят ръка за ръка. Тези пигменти с оранжево, червено и зелено, които се намират в плодовете и зеленчуците, също допринасят за потъмняването на кожата, а с тяхна помощ и цветът се запазва по-дълго време. В ежедневната храна използвайте домати и чушки. Направете сок от моркови, пъпеш и праскови, а яжте и много спанак, зеле и маруля.

 

Източник: За жената