Начало ЗДРАВЕ Как да се отървем от белите петна по тялото, които се появяват...

Как да се отървем от белите петна по тялото, които се появяват през лятото?

406

Tinea versicolor  е оцветяване на кожата, което се явява през летните месеци. Става дума за бели петна, които често се появяват в района на шията, а ако не се лекуват могат да се разширят и по цялото тяло.

 

Какви са причините?

– спад на имунитета

– повишено потене

 

– слънчеви бани и почивка на влажни и топли места

– мазна кожа

Защо се появяват?

Многобройни микробите се събират на повърхността на човешката кожа, а топлата кожа в комбинация с изпотяването, мъртвите клетки и мазнините, които отделя кожата са идеалното място за развитие на гъбички . Гъбичките се проявяват под формата на бели кръгли петна – депигментация на кожата , които могат да започнат от малки петна по шията и през лятото да се разширят по целия гръб.

Ако искате да се отървете от тези петна по кожата, използвайте тези природни лекарства, които има във Вашето домакинство:

1. Пробиотици

Киселото мляко е пълно с добри бактерии, които помагат на тялото да се бори срещу опасни микроогранизми сред които е и „tinea versicolor“. Нанесете обикновено кисело мляко на засегнатото място, оставете да изсъхне и измийте кожата. Процедурата трябва да се повтаря няколко пъти дневно.

2. Ябълков оцет

Тази магическа хранителна стоки се използва в цялото домакинство, а магията й действа и гъбичните инфекции. Ябълковият оцет има естествени антифунгицидни свойства , поради които е изключителен борец срещу „tinea versicolor“.

Смесете равни количества вода и ябълков оцет и с нея напоете парче вата. С ватата докоснете заразените части и оставете кожата да изсъхне. Повторете процедурата, когато сте в състояние.

3. Маслото от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво се използва още от отдавна за борба с гъбични инфекции на кожата, затова е и действено и за този проблем. В купа смесете супена лъжица зехтин и 5-7 капки етерично масло от чаено дърво. С парче вата, сместа нанесете на заразените места и оставете да действа през цялото време, докато сте у дома.

 

Източник: За жената