Начало ВЕСТИ КУЧЕ ИЗРОВИ НЕЩО СТРАННО В ГРАДИНАТА! КОГАТО ВИДЯХА ТРЯБВАШЕ ДА СЕДНАТ! ПОЛИЦИЯТА...

КУЧЕ ИЗРОВИ НЕЩО СТРАННО В ГРАДИНАТА! КОГАТО ВИДЯХА ТРЯБВАШЕ ДА СЕДНАТ! ПОЛИЦИЯТА НА КРАК!

363
Сподели

В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата „Голдън ретривър” изкопа от двора пакет с хероин, съобщи KATU News.

 

Стопаните на кучето помислили, че кучето е намерило под земята капсула с послание към потомците. Те извадили от ямата пакета и заснели на видео момента на отварянето му.

 

След като разгледали съдържанието на находката собствениците на ретривъра позвънили в полицията. Пристигналият полицейски екип установил, че кучето е изкопало пакет с 425 грама хероин. По данни на новинарския сайт, цитиран от лента.ру, толкова хероин струва около 85 хиляди долара.

Шерифът на окръга Ямхил Тим Свенсън благодари на кучето. Той му връчи официална наградна лента и го назначи за почетен член на отряда от полицейски кучета, занимаващи се с търсене на наркотици, пише Пик.

Породата първоначално е създадена като ловджийска, за да събира дивеча по време на лов. Отличават се с инстинктивната си любов към водата.

Интелектът и гъвкавостта им ги поставят в различни роли, включващи намиране на нелегални наркотици, спасителни кучета, като ловджийски кучета и кучета водачи. Притежават дружелюбно поведение и са една от най-популярните фамилни породи в света.

 

Източник: bradva