Начало ЗДРАВЕ Бях на ръба на слагането на очила, но благодарение на това натурално...

Бях на ръба на слагането на очила, но благодарение на това натурално средство възвърнах изцяло зрението си

440

Прекомерното използване на технологични устройства и продължителното излагане на свободни радикали в околната среда са основните причини за нарастващия брой пациенти с очни заболявания.

 

Тези проблеми постоянно са съществували. През последните години обаче са се увеличили до тревожен процент, даже при млади пациенти.

 

Проблемът е, че доста от хората продължават да мислят, че очните заболявания се появяват единствено по естествен начин с напредването на възрастта.

В резултат, в повечето случаи те не са наясно, че има навици, които биха могли да спомогнат за предпазването на очното здраве.

Например, може да осигурите на тялото си голямо разнообразие от хранителни вещества, като консумирате определени храни, които намаляват риска от различни очни болести.

Освен това, има някои натурални средства, чиито свойства подсилват зрението, като същевременно създават защитна бариера срещу вредите на слънцето и на токсините.

Сред тях е натуралното лечебно средство с алое вера. Макар че е стара рецепта, то продължава да бъде добро допълнение в грижата за здравето на тази част от тялото.

Днес ще споделим в детайли за свойствата на това средство, както и ще приложим простичка рецепта, която може да приготвите у дома.

Опитайте я!

 

Натурално средство с алое вера за предпазване на очното здраве

Това натурално средство комбинира съставки с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. След като тези свойства се абсорбират от тялото, те спомагат за защитата и подобряването на очното здраве.

Това е древна лечебна рецепта, добила популярност в целия свят и запазила се и до днес, благодарение на множеството си ползи.

Този лек се приготвя чрез смесица от невероятното алое вера с други богати на хранителни вещества продукти, каквито са медът и орехите.

Заедно, те осигуряват важно количество мастни киселини, фибри и минерали, които несъмнено носят ползи на цялото тяло.

 

Ползите от алое верата за зрението

Кристалите (гелът) от растението алое вера са съставка, високо ценена от векове като основа на стотици медицински и козметични продукти.

Богато на вода, антиоксиданти и важни витамини, алоето е силен съюзник, който притежава способността да предотвратява и да се бори с множество заболявания.

Освен това, то стимулира образуването на бели кръвни телца, подпомагайки оздравяването на живите тъкани. Също така, то осигурявазащитен ефект върху деликатните мембрани, покриващи окото.

По тази причина екстрактите от алое вера се използват като основна част от лечението на състояния като:

Катаракта Възпаление на роговицата Дегенерация на макулата

В допълнение, това растение има интересен ефект върху контролирането нивата на кръвната захар. Това е ключов фактор в поддържането на оптимално зрение.

Това значи, че при редовна употреба алоето е идеално средство за предпазване от очни заболявания, причинени от диабет.

 

Как да приготвите това натурално средство с алое вера за добро зрение

За да приготвите това средство с алое вера, с което ще се погрижите за очите си, просто трябва да сте сигурни, че сте си набавили продукти от най-високо качество.

Като си закупите органичните варианти на тези съставки, ще знаете със сигурност, че те притежават висока концентрация на хранителни вещества и полезни свойства.

Също така, може да се отбележи, че това средство допринася значително за функционирането на имунната и храносмилателната система, когато бъде добавено в диетата ви.

Най-хубавото е, че това средство притежава много малко калории и не представлява пречка за хората, които се опитват да отслабнат.

 

Съставки

1/2 чаша гел от алое вера (100 г) 1/2 чаша смлени орехи (50 г) 1 супена лъжица мед (25 г) Сокът от 2 лимона

 

Начин на приготвяне

Първо разрежете и отстранете външния слой на листата от алое вера. След това махнете гела от тях с помощта на лъжица или друг кухненски прибор. След като извлечете посоченото количество гел, сложете го в тенджера с малко вода. После оставете да се вари в продължение на 10 до 15 минути. Когато мине това време, отцедете излишната вода и преместете кристалите (гела) в хладилника. След 10 или 12 часа ги сложете в блендер заедно с останалите съставки. Пасирайте всичко докато получите кремообразно смути. След като напитката е готова, разпределете я на 3 порции, така че да пиете от нея три пъти дневно. Консумирайте я най-малко 30 минути преди всяко хранене.

Както виждате, приготвянето на мощно лечебно средство, подпомагащо грижата за очите, е всъщност лесна задача. Също така не изисква закупуването на скъпи продукти.

 

Източник: За жената