Начало ЗДРАВЕ От толкова миене на съдове кожата на ръцете ми стана груба и...

От толкова миене на съдове кожата на ръцете ми стана груба и напукана, тогава се сетих на времето как баба си правеше тази скраб

375

Независимо че си служим с тях непрекъснато, ръцете ни са сред най-пренебрегваните зони що се отнася до козметичните ни процедури. Разберете как да се погрижите за тях с този натурален захарен скраб!

Макар че ги използваме непрекъснато, ръцете ни често биват пренебрегвани, особено по отношение на разкрасителни процедури.

 

Тази част от тялото е покрита с деликатна кожа, така че за съжаление обикновено се уврежда по-лесно от кожата на останалите зони по тялото.

Директното излагане на слънчеви лъчи, токсини и химически съединения, открити в множество продукти, подлагат ръцете ни на риск от появата на признаци на преждевременното стареене.

 

Всъщност се среща често образуването на петна, бръчки и други непривлекателни изменения още в много ранна възраст.

За щастие, има много продукти, които имат страхотен ефект върху ръцете.

Тези продукти спомагат да се запазят ръцете хидратирани, нежни и красиви.

Сред тези средства има и домашно приготвени алтернативи, които поддържат ръцете ви здрави, комбинирайки натурални съставки.

В тази статия ще ви разкажем повече за конкретен ексфолиант, направен със захар, който премахва мъртвите клетки и други дефекти и несъвършенства.

Опитайте го!

 

Този захарен скраб е натурален продукт, който би могъл да бъде използван заподобряване вида на ръцете, най-вече при изменения във външността на кожата.

Макар че захарта обичайно се използва като подсладител в множество рецепти, много десетилетия назад жените започнали да я употребяват и като натурално козметично средство.

Абразивното й действие и хидратиращите й свойства биха могли да се използват за премахването на мъртви клетки и други несъвършенства по повърхността на кожата.

В същото време захарта почиства старателно порите, отстранявайки следите от нечистотии, които обикновено причиняват черни точки и акне.

Също така захарта съдържа вещество, познато като гликолова киселина. Тя спомага за премахването на мъртвите клетки и остатъците от химикалите, които почистващите препарати и дерматологичните продукти обикновено оставят по кожата.

 

След нанасянето й кожата на ръцете ще се усеща значително по-мека, съживена и ще бъде по-малко подложена на риск от появата на петна и други изменения. Най-хубавото е, че това средство е сравнително достъпно. Все пак то е евтино и може да бъде открито в множество разновидности в близкия магазин.

 

Как да приготвите този захарен скраб за омекотяване на ръцете

Този ексфолиращ продукт за ръце може да се използва също и за други сухи зони на тялото като например лактите и коленете. Главният компонент в него е захарта. Включва също и малко кокосово масло за по-лесно нанасяне. Следователно това средство съдържа есенциални мастни киселини ивитамин Е. Тези две съставки са изключително полезни за здравето на кожата.

Освен това нанасянето му върху ръцете увеличава производството на колаген и еластин. Тези субстанции отговарят за поддържането на кожата здрава и млада. Също така този захарен скраб оказва силен антиоксидантен ефект, който намалява риска от бръчки и ранни признаци на стареене.

Той е полезен дори и за кожичките около ноктите, тъй като им придава допълнителна хидратация и хранителни вещества.

Да видим как се приготвя.

 

Съставки

1 чаша едра кристална захар (300 г) 1/2 чаша органично кокосово масло (120 г) 1 капсула витамин Е (по желание)

Посуда

Херметичен стъклен контейнер Дървена лъжица

 

Начин на приготвяне

Изсипете едрата кристална захар в херметичния стъклен контейнер и после прибавете органичното кокосово масло. Смесете добре двете съставки с дървената лъжица до получаването на зърнеста смес. Запечатайте контейнера и съхранявайте в сухо, прохладно помещение. По желание бихте могли да добавите капсула витамин Е, за да увеличите хидратиращия ефект и трайното действие.

 

Начин на прилагане

Измийте старателно ръцете си със сапун преди да нанесете продукта. След като ги подсушите, вземете колкото скраб ви е необходим и натъркайте с него двете си ръце чрез нежни кръгови движения. Оставете да престои за 15 до 20 минути и след това изплакнете. Прилагайте три пъти седмично, за да поддържате ръцете си в идеално състояние.

Незабавно ще имате по-мека, по-чиста и по-младолика кожа. Може да се наслаждавате на много повече ползи обаче, ако използвате този продукт редовно.

Например, след употребата в продължение на няколко седмици, той намалява появата на бръчки и несъвършенства. Също така спомага за защитата на кожата от агресивни химикали и прах.

Пригответе този скраб вкъщи и започнете да го използвате, като следвате препоръките, споменати по-горе, за да се насладите на ефектите от него.

 

Източник: За жената