Начало КЛЮКАРНИК Бяха си за кофата – избелели от носене. Добре че прочетох това...

Бяха си за кофата – избелели от носене. Добре че прочетох това – да не повярваш, цветът направо грейна, сега дънките ми са като нови!

660

Дори и най-скъпият  прах за пране  понякога е разочарование: наскоро изпраните неща са с бели петна и цветът се обезличава напълно.

Затова и добавяме към праха белина, препарати за отстраняване на петна , подобрители на цвят и дори увеличаваме температурата на водата. Да, обаче всички тези процедури крият риск за целостта на любимите дрешки.

 

Ще се изненадате да научите, че във всяка кухня можете да намерите естествен и  евтин препарат , който не само ще ви помогне да премахнете петната, но също така ще засили цвета на тъмните дрехи и ще даде яркост на цветовете.

 

Домашен прах за пране Черен пипер Първопричината за  промени в цвета на платовете са отлаганията от прах , които не винаги се измиват добре от дрехите след основното пране. С тях успешно се бори черният пипер. Просто поръсете една чаена лъжичка от подправката в отделението за изплакване, когато слагате препарата в другото отделение. След приключване на прането трябва да използвате режим за изплакване със студена вода.

 

Pepper измиване

Натриев хлорид Солта, както и черния пипер при изпиране играе ролята на скраб, премахва праха по влакната на тъканите, което ги прави гладки и лъскави.

 

сол измиване

Оцет Оцетът дава мекота и блясък на дрехите. Изсипете чаша 9% разтвор на оцет в отделението за изплакване и се насладете на мекотата на изпраните кърпи. Относно миризмата не се притеснявайте: тя ще изчезне, когато пералнята изсъхне.

оцет за измиване

Лимонов сок Чудесна алтернатива на оцета. Ситуацията след изпиране – дрехите запазват яркия си цвят и миришат добре!

 

лимонов сок, за да се измие

Кафе и чай Любимата напитка ще ви помогне да запазите черния цвят на дрехите. Сварете 2 чаши черен чай или органично кафе и добавете прецедената течност в отделението за основното пране. И не забравяйте да се уверите, че пералнята е пълна само с тъмни дрехи!

 

Пералня чай

Тези  прости продукти  ги има във всеки дом, те винаги могат да се използват, ако не разполагате с необходимите средства, а и цената им е много по-приемлива за семейния бюджет.

 

Източник: За жената