Начало ЗА ДОМА Ето как най- лесно да почистите филтърът на аспиратора без препарати от...

Ето как най- лесно да почистите филтърът на аспиратора без препарати от мръсотията и мазнината

709

Мразите да почиствате металният филтър на аспиратора нали? Там се наслоява много мръсотия и мазнина, а отстраняването й ви отнема доста време и усилия.

Затова днес ще ви покажем една изключително лесна идея, чрез която ще си спестите купуването на скъпи препарати и досадното търкане на филтъра на аспиратора.

 

Много често има лесни решения за сложните на вид неща. Днес за пореден път ще ви докажем това.

 

Какво ще ви трябва:

голяма тенджерагореща водасода бикарбонатполезни съвети как лесно да почистим филтъра на аспиратораВземете голяма тенджера с размера на филтъра на аспиратора, напълнете я с вода и я оставете да заври. Постепенно добавете към водата 1 чаша сода бикарбонат, сипвайки я бавно по супена лъжица. След това потопете филтъра в кипящата вода, мазнината и мръсотията ще се разтворят много бързо. След няколко минути махнете тенджерата от котлона. За много мръсни и мазни филтри повторете процедурата с нова вода. полезни съвети как лесно да почистим филтъра на аспиратораполезни съвети как лесно да почистим филтъра на аспиратораполезни съвети как лесно да почистим филтъра на аспиратораАко мазнината не е напълно изчезнала, сложете филтъра в гореща вода с амоняк (1/2 чаша амоняк на 3,5 литра вода). Непременно обаче отворете прозорците в кухнята и използвайте маска за защита срещу силната миризма на амоняка.

 

Източник: За жената