Начало КЛЮКАРНИК До 5 септември: Не е подходящо за стартиране на нови дейности и...

До 5 септември: Не е подходящо за стартиране на нови дейности и нови покупки

468
Сподели

Астролозите са единдушни, че отново се намираме в ретрограден Меркурий . Той ще продължи да ни владее чак до 5 септември.

Ретрограден Меркурий се случва 3-4 пъти в годината. Това е, когато планетата Меркурий се движи между Слънцето и Земята. С концентрация си на желязо, планетата Меркурий има магнитно влияние върху поведението на хората и в ретроградния й период се случват някои странни неща.

За него сме чували много, но не знаем с точност какви са неговите влияния върху човешките отношения. Това време не е подходящо за стартиране на нови дейности, водене на важни преговори и подписване на договори, тъй като е възможно впоследствие условията да се изменят и това да не е във ваша полза.

Не е време и за покупки, особено на техника и превозни средства. Ако правите такива, бъдете сигурни, че си пазите гаранцията, в случай че ви се наложи да я ползвате. Качеството на покупките е възможно да е по-ниско или да имат някакъв дефект, който да се прояви по-късно.

При работа с документи е добре да сте внимателни и да проверявате всичко.

Времето не е подходящо също и за пътувания, освен ако не е до места, които са ви познати и вече сте посещавали.
Ако по време на този период създавате нови познанства, възможно е те да са нетрайни. В дните с ретрограден Меркурий често се забравят или губят неща, затова бъдете бдителни. В романтичен аспект, при ретрограден Меркурий двойките са склонни да си създават недоразумения, които от своя страна може да предизвикат грешки от ефекта на доминото. Опитайте се да не бързате с изводите и да се стремите към повече яснота, когато приказвате.

През периода на ретрограден Меркурий можете да довършвате отдавна започнати дела, да изяснявате стари ситуации и отношения. Добре премисляйте решенията си, преди да действате.

Това е най-доброто време за вътрешна работа, за равносметка и ретроспекция, както и за освобождаване на това, което вече не ви е нужно.

Опитайте също така да обмисляте думите си преди да се изказвате и се стремете към по-съдържателна и дълбока комуникация. Ценно е да си припомним, че мислите се превръщат в думи, думите – в дела, а те от своя страна изграждат живота ни, за това през този период е добре да се учим на съзнателно общуване и добро обмисляне на поведението си.