Начало ВЕСТИ Бащата на убитата Никол с разкритие за екзекуцията, друга трагедия се е...

Бащата на убитата Никол с разкритие за екзекуцията, друга трагедия се е случила преди убийството

379

Моето обяснение е просто. Те са се запознали чрез „Фейсбук“.

Две седмици са достатъчно време той да я проучи. Как да ви кажа, аз просто изпратих баща си, на 12 август му правихме 40 дни. Вече нямам сили за нищо.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бащата на убитата 11-годишна Никол – Любомир. „Когато отидох на мястото да огледам – видях детска площадка, там е имало хора. Ако тя е викала, то са щели да я чуят. Той го е планирал. Не е имало никакъв скандал.

Етажите в блока са 8. Тялото е открито на шестия“, каза той. „Когато влязох в асансьора видях, че по паник бутона има кръв, но се оказа, че той не работел с централата. Влезли са в асансьора, той я е блъснал, защото имаше синини по нея. Тя се е зашеметила и тогава той е опитал да й вземе телефона, защото тя се е опитала да звънне. После от неговия е звъннал на нейния, за да блокира линията“, каза той.  „Никол не би отишла да пуши наргиле в „Меден рудник“.

Тя за първи път стъпва в този квартал. Знаех, че е опитвала да пуши наргиле, но не е било системно. Смятам, че Иван е планувал убийството и си е свършил много хубаво работата. Неговият блок се намира на едва 300 метра. След убийството и взима всички вещи“, споделя бащата на убитото момиче.

„Черната й раница, която лично аз съм й купил, е била взета от него. Няма толкова глупав човек на тази планета, който да вземе вещите, които ще го уличат в убийство. Знам, че момиче е говорело с него няколко часа след убийството и си е бил абсолютно адекватен. Масова традиция в България е да ги правят хората неадекватни, но това момче си е с акъла“, казва Любомир. „Да вадиш нож и да отнемеш живот, значи си нормален да бъдеш съден като голям човек. За мен това момче заслужава доживотен затвор без право на обжалване.

Все пак каквото и да се случи, никога няма да ми върнат Никол. Доживотен затвор дори му е малко. Знам, че нямаме смъртно наказание в България, но поне това“, каза той. „От 6 години съм в Англия. Когато Никол е във ваканция аз си идвам и я взимам. От близо 4 години сме разделени с майка й. Просто така се случи. Попечителството е при майка й, като всеки месец изпращам пари и помагам с каквото мога. Винаги съм бил насреща“, сподели Любомир.

 

Източник: За жената