Начало КЛЮКАРНИК Всички са виждали сватбената рокля на принцеса Даяна, но малцина знаят за...

Всички са виждали сватбената рокля на принцеса Даяна, но малцина знаят за прекрасните й обувки, които носят тайно послание-Ето ги!

404

Двадесет години изминаха от момента, в който светът бе разтърсен от огромна загуба – в автомобилна катастрофа загина любимката на милиони – принцеса Даяна.

Животът ѝ, тоалетите ѝ, тайните ѝ се обсъждат и в момента.

 

Но това не е странно: и до днес ни е трудно да повярваме, че такава светла и чудесна жена вече не е сред нас.

 

Сватбата на лейди Ди и принц Чарлз се състоя на 29 юли 1981 година и изглеждаше приказно красиво: разкошна рокля, развълнувана невеста и огромен брой гости.   Като всяка друга булка, Даяна се готвеше да отпразнува любовта към своя партньор. Този ден трябваше да бъде специален.   Тогава събитието бе определено като „сватбата на века“, но за съжаление само в приказките всичко приключва с бракосъчетанието.

Покойната принцеса бе известна с това, че използваше своите дрехи за предаването на тайни послания. Много от тези тайни станаха известни едва сега. В деня на сватбата Даяна се показа пред гостите във великолепни обувки, украсени с 542 пайети и 132 перли.

На стелките на обувките са били изобразени главните букви на нейното име и името на нейния любим C и D и сърце между тях. Кралският обущар Клайв Шилтън казва: „Никой не можеше да види тази част на обувката, но за нас бе много важно обувките да са фантастични от всички страни“.

Освен това, принцеса Даяна бе толкова внимателна с принц Чарлз в този паметен ден, че реши да избере обувки с нисък ток.    Шилтън обяснява: „Тя бе много срамежлива, мила и симпатична.

Главното ѝ изискване бе тя да не е по-висока от принц Чарлз, все пак принцесата бе доста висока – 1.78 метра. Колкото ѝ Чарлз“.   Дизайнерът на обувки дори отбелязва, че създаването на сватбените обувки за принцеса Даяна е отнело шест месеца.

Цялата тази работа говори само за едно – лейди Ди е обичала своя избраник и е искала денят да бъде щастливото начало на съвместния им живот.

 

Източник: За жената