Начало ВЕСТИ Животът на малко момиче се превръща в кошмар при нападнието и убийството...

Животът на малко момиче се превръща в кошмар при нападнието и убийството на майка ѝ и сестра ѝ, но тя оцелява и ето я сега!

552
Сподели

Джоузи Ръсел била едва 5-годишна, когато срещнала Роузи. Тя си спомня колко развълнувана била тя и по-малката ѝ сестра Мегън, когато майка им Лин довела красивата уелска кобила с дългата руса грива и опашка.

Днес Роузи, все още е жизнено важна част от живота на Джоузи.

 

През 1996 г. Лен, Джоузи и Мегън станали жертва на зверска атака, докато вървели по тиха уличка в Кент, на връщане от училищната плувна база в село Чиленден. Нападатели завързали очите им, завързали ги за дърво, а майката на Джоузи и сестра й, която тогава била само на 6 години, били безмилостно убити с чук, пише „Дейли мейл“. Не е ясно каква е била причината за нападението, но жестокостта на извършването му потресло цяла Великобритания.

Полицията и парамедиците решили, че и Джоузи е мъртва – докато не измерили слаб пулс. Въпреки сериозните рани по главата, момичето по някакъв начин оцеляло. След изписването на Джози от болницата, баща й Шон Русел, ботаник, я отвел обратно в уединената долината на Нантъл в Северен Уелс, където семейството някога живеело, и където биха могли да се съсредоточат върху възстановяването на малкото момиче. Рехабилитацията й представлявала дълъг, бавен процес – минала година преди да може да проговори отново – но Джоузи зашеметила лекарите с напредъка и академичните си постижения.

Сега Джоузи е на 30-годишна възраст и прилича на майка си Лин – същата тъмна коса, може би малко по-малко непокорна, тъмни очи и блестяща усмивка. Тя е успешна дизайнерка, която току-що обяви годежа си с приятеля си от 12 години, Иван Грифит. Джоузи разкрива, че бъдещият й съпруг въобще не се интересува от миналото й.

Веднъж станало дума за майка й, Джоузи я обявила за мъртва и повече разговорът не продължил. Според момичето приятелят й не се вълнува от преживяното от нея. Тя твърди, че в последствие Иван е разбрал за тежката й семейна драма, но предпочел и двамата да продължат напред съсредоточени в настоящето си, вместо да се ровят в миналото.

 

Източник: За жената