Начало ВКУСНО Тъмните тайни на млечните продукти, които търговците се опитват да скрият от...

Тъмните тайни на млечните продукти, които търговците се опитват да скрият от нас

562
Сподели

Производителите на млечни продукти биха направили всичко, за да не стигне тази информация до вас

 

Трябва да бъдете много бдителни, когато в магазина сте отишли за млечни продукти. Хранителната индустрия става все по-изобретателна, когато иска да ни заблуди, че ни продава качествена стока.

 

Мандрите имат своите тайни, никой не би желал да ги научавате.

 

Надписите върху сиренето

По закон на сиренето с растителни мазнини не бива да има надпис „сирене“. Но никой не е казал, че не може да пише „бяло саламурено“, нали? Ето така целят да ви излъжат, за да се подведете и да си дадете парите за него. Внимавайте!

 

Какво съдържа киселото мляко за пиене

Все съставки, които биха могли да ви откажат непрекъснато от него. Ситният шрифт е необходимо да се чете, колкото и да нямате време за губене. В киселото мляко може да има свински желатин, нишесте – обикновено от вида царевично, модифицирано. Ще срещнете още млечнокисели бактерии, набухватели, концентрати от плодови сокове, да не забравяме и вечно присъстващите подсладители.

 

Палмови мазнини в кашкавала

Когато го разрязвате, след като е престоял в хладилника, ще забележите, че полепват остатъци от мазнините по ножа. Това е сигурен знак, че съдържа растителни добавки за имитиране на масленост.

 

Български кашкавал, ама друг път

Честа практика е сирене едам или гауда да минават през цех за преопаковане, за да се пласират на нашия пазар като роден кашкавал. Нали хората търсят българското, не са любители на гаудата. Не е гаранция, че те са правени от мляко обаче, в повечето случаи са от растително масло.

 

Свръх солено сирене

Имайте предвид, че след като даден продукт е прекалено солен, явно целта е да се замаже ниското му качество. При сиренето така се прескача процесът на зреене, гафът се маскира с много сол, но консумацията му може да създаде редица рискове за тялото.

 

Източник: zdrave.me