Начало ЗДРАВЕ Не вярвах, че ще се получи, но стана, спряха да ми растат...

Не вярвах, че ще се получи, но стана, спряха да ми растат космите благодарение на тази домашна маска

572

Когато става въпрос за вашият външен вид, имат значение: огледалото, което използвате, за да се вгледате в себе си, времето и мястото, в които живеете, инай-важното, модните тенденции на които се подчинявате.

Така, че космите на подмишниците биха могли да бъдат или незначителни или голям проблем, от който е необходимо да се отървете.

 

Има някои хора, които оставят космите на подмишниците да расте без никакви проблеми.

Също така има и такива хора, които отделят доста време за премахването им.Те търсят различни начини, за да се отърват от космите. Обичайно желаят да направят това без да предизвикат раздразнение на кожата или да загубят много време.

 

Традиционни методи

В този свят външният вид на човекът е много важен.

Поради това броят на спа салоните за красота се увеличава. Те предлагат хилядите възможности за мъжете и жените, така че да изглеждаме добре. Разбира се, сред услугите си те предлагат и премахване на окосмяване. Някои спа центрове използват кола маска, лазерна епилация или някой друг метод.

Истината е, че бихте могли да направите това и у дома. Този процес може да включва кола маска (топла или студена), кремове или други методи.

Ако не разполагате с толкова много време, бръсненето може бързо да ви помогне да се отървете от нежеланото окосмяване.

Но повечето от методите причиняват болка или раздразнение. Също така, те обикновено правят кожата на подмишниците по-тъмна.

Поради това искаме да ви покажем естествени, икономични и лесни за използване алтернативи. С тях ще можете да се отървете или да спрете растежа на космите в чувствителните области.

 

Предимства на естествените методи за борба с космите на подмишниците

Домашните средства като тези са били използвани от векове. Те помагат да се отървете от нежелана окосмяване в определени части от телата ви.

Тяхната ефективност зависи от няколко неща. Дължината на космите е единият фактор. Другият е последователността, с която използваме продуктите.

Ясно, че тези методи ще бъдат от полза за нашата кожа. Тъй като са естествени продукти, те добавят витамини, хидратация и гладкост към вашата кожа. Има обаче нещо, което трябва да имате предвид. Въпреки че използваме обикновените съставки, намиращи се във всяка кухня, първо трябва да направите малък тест. Това значи, че преди да ги използвате за премахване на космите, необходимо е да ги изпробвате върху кожата си.

Поставете малко върху долната част на ръката си и изчакайте известно време. По този начин можете да видите дали сте алергични към сместа или не.

 

Лимон и захар за кола маска

Една от възможностите за премахване на космите под мишниците е тазиестествена алтернатива на традиционните восъчни кола маски.

Съставки

1/2 лимон, изстискан 1 чаша (200 г) захар

Приготвяне

Изстискайте сока от лимон. Добавете го към захарта в голям съд. Добавете вода, ако сокът не покрива цялата захар. Загрейте сместа при средно висока температура. Разбъркайте с лъжица, докато захарта се разтвори. Когато сместа започне да кипи, изключете котлона. Продължете да готвите, докато не получите гъста, лепкава каша. Но трябва да можете да разбърквате.

НЕ ДОКОСВАЙТЕ СМЕСТА! В този момент захарта все още е много гореща и може да се изгорите лошо. Цветът трябва да е подобен на мед. Оставете сместа да се охлади. След това е готова за използване.

Приложение

Измийте и изсушете подмишниците си. Ако искате, можете да сложите малко талк на прах, за да избегнете прекомерно натрупване при нанасянето на сместа върху кожата. Разпределете равномерен слой над подмишниците си. След това го издърпайте в посоката, противоположна на растежа на косата. Ако има някакви остатъци, ги премахнете с хладка вода.

 

Домашни алтернативи за забавяне растежа на космите

Друга възможност е да използвате естествени съставки, за да спрете растежа на окосмяването. Това може да работи навсякъде, но най-вече на подмишниците ви. За да направите това, куркумата е една от най-добрите съставки.

 

Съставки

1 чаена лъжичка (5 г) куркума вода, ако е необходимо

Приготовяне

Трябва само да смесите малко вода с този подправка, докато не получите плътен крем. След като сте обезкосмили подмишниците си, приложете този крем. Нека да действа за 20 минути. Изплакнете го с хладка вода.

За да получите най-добри резултати, бихте могли да повтаряте този процес на всеки два или три дни. Не е нужно да правите кола маска или да се бръснете всеки път. Бадемовото масло също е алтернатива, която може да ви помогне да постигнете подобен ефект.

 

 

Източник: За жената