Начало ВЕСТИ Един от първите пристигнали на местопроизшествието: Принцеса Даяна беше в съзнание след...

Един от първите пристигнали на местопроизшествието: Принцеса Даяна беше в съзнание след катастрофата! Ето какво питала!

511
Сподели

Принцесата на Уелс Даяна била в съзнание и можела да говори след автокатастрофата преди 20 години в тунела под моста Алма в Париж , спомня си един спасител.

В интервю за вестник The Sun бившият спасител Ксавие Гурмелон , който бил сред първите, пристигнали на местопроизшествието с принцеса Даяна , споделя, че на пръв поглед тя имала само незначителна контузия на рамото.

Иначе не се забелязвали други съществени външни наранявания. „Ние бяхме наблизо и ни бяха нужни по-малко от три минути, за да стигнем до мястото на аварията.
Тя помръдваше от време на време и аз можах да видя, че е жива. Имаше нараняване на дясното рамо, но нищо друго съществено. Никъде по тялото й нямаше кръв“, спомня си 50-годишният бивш спасител. Гурмелон разказва какво се е случило, след като извлекли Даяна от Мерцедеса, предаде ТАСС. „Аз й държах ръката и говорех да запази спокойствие и да не мърда. Тя промълви: „Боже мой, какво стана?“ Аз й дадох малко кислород, тъй като с моя екип се намирахме до нея след като я извадиха от колата. Това стана много бързо, тъй като не се наложи да се реже деформирания корпус на автомобила“, каза още французинът. Малко след това Даяна престанала да диша. „Ние всички бяхме обучени да оказваме първа медицинска помощ и аз видях, че сърцето й спря и тя престана да диша. Започнах да масажирам сърцето и след няколко секунди дишането се възстанови. Аз, разбира се, изпитах облекчение, тъй като работник в служба за оперативно реагиране аз трябваше да спасявам животи. Помислих си, че съм я спасил. Честно да ви кажа, аз мислех, че тя ще оживее“, каза още той. По думите му, когато Даяна била в колата на Спешна помощ, била жива, по-късно узнал, че е починала в болницата. „Сега вече знам, че тя е имала сериозни вътрешни увреждания, но целият този епизод е ярко запечатан в главата ми. И спомените от тази нощ ще останат с мен завинаги. Тогава аз си нямах никаква представа, че това е била принцеса Даяна. Узнах за това, когато я качваха на носилката на Спешна помощ. Тогава един от фелдшерите ми каза, че това е тя“, добави Гурмелон.

 

Източник: За жената