Начало ВКУСНО Даже майка ми не го знаеше – остана със зяпнала уста! 2...

Даже майка ми не го знаеше – остана със зяпнала уста! 2 супер трика с микровълнова, които ще запомните за цял живот!

589

Микровълновата фурна  се превърна в надежден помощник на съвременните домакини. И понякога те я използват съвсем не по предназначение.

За правене на сухари,  домашен чипс , разтопен шоколад , дори дезинфекция на кухненската гъба! Всичко това може да спести време и усилия в кухнята.

 

Днес ще ви покажем 2 трика с микровълнова печка, които със сигурност ще ви послужат добре за в бъдеще.

Стерилизация на буркани

Трябва бързо да стерилизирате бурканите? Няма нищо по-лесно! Измийте ги добре със сода и изсипете във всеки около 20 мл чиста вода. Сложете бурканите с вода в микровълновата и включете на пълна мощност. Обикновено са достатъчни 2-3 минути, за водата да се изпари напълно: това е знак, че стерилизацията е успешно направена.

Когато вадите бурканите, трябва да подходите с повишено внимание: стъклото е много горещо – можете да получите тежки изгаряния.стерилизация в микровълнова фурна

Варене на зелеви листа Няма човек, който да не обича зелеви сарми. Обикновено отнема време, ако ползвате прясно зеле, да сварите листата, без да ги накъсате и разварите.

Сега приготвянето на зелето вече няма да е проблем, просто сложете всичко в микровълновата и включете уреда на средна мощност. Гответе зелето 10-15 минути, като периодично го завъртате.

банки в микровълновата

Дори и майка ви ще бъде шашната от тези трикове! Споделете ги с вашите близки!

 

Източник: За жената