Начало ВЕСТИ Проговори дъщерята на застреляния във Виноградец! Тя е категорична, че не детето...

Проговори дъщерята на застреляния във Виноградец! Тя е категорична, че не детето е убило баща й! Ето кой е стрелял!

505

Дъщерята на застреляния във Виноградец Наско Тонкев Деница , за чиято смърт бе обвинено шестгодишно дете, проговори за първи път пред Нова телевизия.

В предаването „Събуди се“ тя бе категорична, че не детето е застреляло баща й, а собственикът на пистолета Лазар Влайков .

„По време на фаталното празненство бях срещу тях – разказва дъщерята на убития Наско.

Лазар Влайков извади пистолета си. Стреля седнал, дори не стана. Раздаваше оръжието си на всички на масата. Жена му и детето му събираха гилзите. Лазар в един момент, както гърмеше, застреля един мъж. Отиде, провери има ли пулс и веднага се обади по телефона. Оказа се, че не е било на 112. Мислим, че се е обадил на прокурора, който му е приятел. Този човек наръга 4 пъти човек с нож, тогава пак го изкара невинен.

Щеше да заколи мой братовчед с бутилка, пак го изкараха невинен. Той се измъква винаги. 6-годишното дете беше отзад в градинката. Лазар Влайков си стреля с пистолета от мястото. Аз бях тук, знам, че детето беше отзад, а пистолета беше тук, в ръцете му. Преди полицията да дойде ни казва „Баща ти даде пистолета на детето. Баща ми има пушка у нас, никога не ни е давал даже да ги докоснем. Никога няма да даде оръжие на дете. Не мисля, че Лазар е искал да го убие, но се е случило“.

Дъщерята на загиналия каза, че е имало много шушукания и разбирания между семейството на Лазар. Дори сподели, че съпругата на Влайков си позволила да си тръгне от местопрестъплението, да се прибере и след това отново да се върне. „Какво е правила вкъщи, защо се е прибирала, при положение, че мъжа й тук застреля човек?“, запита тя.

„Не! Детето не е убило съпруга ми коментира съпругата на Наско. Това е скалъпена версия след инцидента, понеже Лазар прекалено много пъти се е сблъсквал с правосъдната система. Веднага е намерил вратичката, с която да се защити“.

 

Източник: За жената