Начало ЗА ДОМА 11 неща, които трябва да премахнете от спалнята си, ако искате да...

11 неща, които трябва да премахнете от спалнята си, ако искате да имате здрав и спокоен сън

603
Сподели

Спалнята е онази част от дома ви, в която е необходимо да се отпуснете и да се чувствате максимално добре, за да може да имате здрав и спокоен сън.

 

Вижте кои 11 неща да изхвърлите от спалнята:

 

Таблети, телевизори, лаптопи, телефони

Те всички излъчват вредна светлина, освен това ви разсейват. Учени препречват да избягваме взирането в екрани 2 часа преди лягане.

 

Домашни любимци

Първата причина е, че домашните ви любимци може да вдигат доста шум, а и техният цикъл на спане да не съвпада с вашия.

Втората е, че могат да доведат със себе си някои болести. Да, случва се дори и на добре гледани домашни любимци, така че нека всеки да си знае спалнята.

 

Халогенни лампи

Те се нагряват много и могат да бъдат причина за пожар. Не се препоръчват за детска стая.

 

Семейни снимки

Да, те са чудесни и няма нищо нередно в тях. Някои психолози, обаче, считат че те ви разсейват и извикват прекалено много емоции. По-добре да ги сложите във всекидневната.

 

Вентилаторна печка

Не се препоръчва тези печки да бъдат оставяни да работят през нощта без надзор. Те са по-скоро „помощно“ отопление, което да включите през деня, а не основно.

 

Безпорядък

Спалня, в която сте натрупали дрехи и непрочетени книги по столове, масички или по земята не е уютна. Подредете я!

 

Бюро и компютър

Много хора обичат бюрото с лаптопа им да бъде до леглото, но има опасност да се размие баланса работа-почивка. Преместете бюрото и лаптопа във всекидневната, ако имате възможност да обособите домашен офис в дома си е най-добре.

 

Храна

Колкото и примамливо да звучи идеята за закуска в леглото, това непременно ще остави трохи по чаршафите и по пода в спалнята. Закуската в леглото е едно от нещата, които изглеждат чудесно във филмите, но в реалността не чак толкова.

 

Прекалено много възглавници

Каква е тази мода да се слагат възглавници и възглавнички по цялото легло. Имате нужда реално от две, може да добавите още две помощни, но всичко повече от четири е прекалено.

 

Алкохол

Алкохолът преди лягане пречи на съня и ви прави изморени на следващия ден.

 

Тънки пердета

Слънчевата светлина е нещо чудесно… за всички други стаи, освен спалнята. В нея ви трябват дебели завеси или тъмни щори.

Преместете декоративните тънки перденца в хола.

 

Източник: За жената