Начало ВЕСТИ Дете почина заради подправка, която всички имате и у дома си!

Дете почина заради подправка, която всички имате и у дома си!

407

4-годишният Матю Радар от Кентъки, САЩ се покатерил по кухненските шкафове, отворил кутията с подправки и опитал една от тях.

Момченцето веднага е било откарано в най-близката болница, но лекарите не успели да спасят живота му, за който се борели 2 часа.

 

Подправката я има в почти всяко едно домакинство.

Обaче дори не подозираме колко опасна може да бъде тя за децата. Малкият Mатю починал, след като опитал канела!

Майката на детето споделя, че момченцето било напълно здраво и пълно с енергия. Най-любимото му занимание било да се катери по мебелите в къщата. В сряда, 9 Юни, малкият палавник се покатерил, както обикновено, по шкафовете в кухнята, но му се приискало да опита от канелата, която ухаела приятно.

Секунди след като я опитал, се стигнало да трагедията. Освен, че я опитал с език, Mатю случайно вдишал през носа от прахообразната подправка, която мигновено стигнала до белия му дроб и детето започнало да се задушава. Изглеждало сякаш е получил пристъп. Матю паднал на земята почти бездиханен, споделя неговата майка Бриана.

Незабавно е бил откаран в болницата, но… не изходът бил летален. Двата неочаквани кошмарни часа, които преживяла неговата майка и нелепата смърт на детенцето й, я накарали да сподели своята история, за да може да стигне до повече хора колко опасни всъщност могат да бъдат прахообразнитеподправки, които погубили нейния син.

Експертите съветват да не поставяте на достъпни за децата места подправките, които използвате в своята кухня. И освен това, хубаво е да са поставени в съд, който ще бъде труден за отваряне от детето.

 

Източник: За жената