Начало ВКУСНО Имах едни бутчета и се чудех как да ги приготвя, тогава видях...

Имах едни бутчета и се чудех как да ги приготвя, тогава видях тази рецепта по телевизията и реших да пробвам, станаха за чудо и приказ

723

Това са едни от най-икономичните и вкусни пилешки бутчета

 

Предлагаме ви рецептата за ултра вкусни и икономични пилешки бутчета. Не само пръстите, а и ушите ще си изядете като ги опитате.

А си струва и да нагостите приятели с тях, тъй като ще ги впечатлите.

 

Невероятни, красиви, икономични и много вкусни са тези пилешки бутчета

Трябват ни един килограм пилешки бутчета, две лъжици масло, една лъжица мед, розмарин, пет скилидки чесън, сол на вкус.

Първо е необходимо да си измием хубаво пилешките бутчета. После ги сваряваме леко в подсолена вода, заедно с розмарина. Гледаме обаче да не ги преваряваме.

Взимаме една купичка и в нея си смесваме маслото и меда. След това сварените вече пилешки бутчета ги потапяме в сместа от меда и маслото, овъргаляме ги в тях и ги подреждаме в една тавичка.

Отгоре си ги поръсваме със счукания предварително чесън. Пъхаме ги във фурната, където ги оставяме да се пекат на температура от 180 градуса. Веднъж или два пъти ги поливаме обилно с бульона от варенето им.

Щом станат напълно готови ги поднасяме на трапезата с гарнитура по наше си желание и избор. Много бърза, много икономична и много апетитна вечеря се получава от тези разкошни бутчета.

Ако към тях добавите и гарнитура от различни на вид картофи или някаква свежа салатка, ще ви стане тройно по-вкусно. А може и да ги поднесете на гостите си по специален случай, няма да останат разочаровани.

 

Източник: За жената