Начало ВКУСНО Мариан Бачев разкри тайното си сладко, с което събира овациите винаги като...

Мариан Бачев разкри тайното си сладко, с което събира овациите винаги като му дойде някой на гости

570
Сподели

Това е сладко от боровинки на Мариан Бачев , хвали се с него пред всички

 

Предлагаме ви рецептата за едно уникално сладко от боровинки на актьора Мариан Бачев. Самият той твърди, че е неподражаемо, а и се прави много лесно и бързо.
Близките и приятелите му го обожават.

 

Невероятно вкусно е това сладко от боровинки на Мариан Бачев

Трябват ни един килограм боровинки, една чаша вода, един килограм захар, една лъжичка лимонтузу.

Първо е необходимо хубаво да си измием и да си почистим боровинките. След това слагаме водата в една тенджера с широко дъно, заедно със захарта. Оставяме я да заври.

След като захарният сироп кипне, изсипваме вътре боровинките. Варим си сместа, докато се сгъсти и използваме дървена лъжица, с която я разбъркваме внимателно.

През цялото време трябва да обираме образувалата се отгоре пяна и да я изхвърляме – това е много важно за хубавото сладко. Проверяваме си дали сладкото е вече готово по познатия начин – капваме от него върху порцеланова чиния.

Ако то не се разтече по нея, значи вече е готово и е станало чудесно. Тогава чак си прибавяме лимонтузуто, отново разбъркваме и сваляме от котлона.

Разсипваме си апетитното сладко от боровинки в сухи и затоплени бурканчета, затваряме ги добре и ги стерилизираме за около десетина минутки след завиране.

Зевзекът Мариан Бачев винаги разказва, че се гордее със своето сладко, което научил преди години. Дори съпругата му Милена не можела да го прави така майсторски като него в началото, но бързо се научила. Опитайте го и вие, защото определено ще останете смаяни.

 

 

Източник: За жената