Начало ЗДРАВЕ Мислела, че е обикновен махмурлук, а след това научила ужасната истина

Мислела, че е обикновен махмурлук, а след това научила ужасната истина

361

24 годишната Хоуп Стрингър имала силно главоболие, за което мислела, че е от махмурлук. Тя излязла една вечер с приятели, а последствията ги усетила веднага на следващата сутрин.

 

Въпреки това, след като главоболието й продължило повече от една седмица, имала световъртеж, чувствала са преуморена. Разбира се, не мислела, че е нещо сериозно, а от умората на работа.

 

Когато посетила накрая лекар, диагнозата й била хронична мигрена и й били преписани болкоуспокояващи. След като симптомите продължават, тя отново отишла на лекар, където получила същия отговор.

Хоуп имала и частно здравно осигуряване, чрез своята работа, така че потърсила и второ мнение и скенер.

„Достатъчно добре познавам себе си, за да знам, че нещо не е наред“, казала Хоуп.

За съжаление скенера показал наличие на тумор на врата, който бил толкова дълбок, поради което не чакали биопсия, а веднага направили операция.

Хоуп отсъствало от работа няколко месеца и таман когато всички мислеха, че нещата се подобряват, открит и още един тумор. Заради него се налага да ги премахнете силен кабели, така че сега трудно говори, но казано е, че това ще се коригира с тренировки.

„Много съм позитивна около бъдещето ми и не мога да дочакам да започна отново да живея живота си. Този опит определено ме промени като личност към по-добро, сега съм наистина благодарна за всеки ден. Искам хората да бъдат информирани за признаците и симптомите и да направят нещо по този въпрос по-скоро. Ако не ходех упорито при лекар, изходът днес щеше да е друг сигурно“, казва Хоул.

 

Източник: За жената