Начало ЗДРАВЕ От тази маска косата ми стана супер гъста и дълга само за...

От тази маска косата ми стана супер гъста и дълга само за месец, не съм вярвала, че така работи

477

Горчица на прах е отдавна известно средство, отличен стимулант на растежа на косата

Дори и съвсем малко количество горчица на прах абсорбира излишната мазнина, подобрява циркулацията на кръвта, регулира работата на мастните жлези. Ето защо трябва да ползвате този толкова достъпен и полезен продукт!

Въпреки това горчицата на прах е необходимо да се използва разумно, за да не изсъхне кожата на главата.

Това може да причини пърхот и чуплива коса. Ако имате склонност към алергии или чувствителна кожа, трябва да прилагате горчицата с изключителна предпазливост. В този случай е по-добре да я добавите в зехтин, бадемово масло, яйчен жълтък или кисело мляко.

 

Рецепта маска за коса с горчица

Необходими съставки:

– 2 супени лъжици горчица на прах – 2 супени лъжици гореща вода – 1 жълтък – 2 супени лъжици зехтин или друго масло, по избор – 2 чаени лъжици захар

 

Подготовка:

Смесете всички съставки, докато се получи гладка каша. Маска за растеж на косата с горчица и захар може да се приготви и без яйчен жълтък, ако не ви харесва миризмата. Яйцето може да се замени с мед.

 

Приложение

Нанесете маската, като разделите косата, сресана на път. Това ще помогне на маската да попие добре върху корените на косата и скалпа. В същото време не слагайте от сместа върху краищата на косата. След това сложете найлон и хавлиена кърпа, за да може леко да се затопли.

Дръжте маската от 15 минути до 1 час. Първият път може да почувствате леко затопляне и парене, но не бива да махате маската преди да са минали 15 минути. През този кратък период от време маската няма да навреди. Постепенно ще започнете да свиквате и това ще ви помогне да увеличите времето на 30 минути.

 

Не слагайте маска върху върховете на косата, тъй като може да ги изсуши допълнително. Маската се прави един път в седмицата. Ако косата ви е много мазна, може и два пъти на седем дни. За отлични резултати трябва да прилагате маската в течение на един месец и половина.

В резултат на това косата ви ще започне да расте по-бързо. Освен това ще бъде копринено мека и силна. И не на последно място – няма да се омазнява толкова бързо, което ще ви спести честото миене.

 

Източник: За жената