Начало ВКУСНО Бях на гости на стринка, когато ме почерпи с него, от този...

Бях на гости на стринка, когато ме почерпи с него, от този момент до днес само това правя, когато имаме гости, обира всички овации

414

Това владишко руло  е пухкаво и вкусно, всички го обичат

 

Предлагаме ви рецептата за така нареченото владишко руло. Лесна е за правене, а е толкоз пухкаво и вкусно, че няма човек, който да не се е облизал като я вкуси.

 

Ако не сте я правили, не я пропускайте!

 

За блата ни трябват пет яйца, пет лъжици захар, пет лъжици брашно.

За крема взимаме 125 грама масло, пет лъжици пудра захар, една лъжица прясно мляко.

А за сиропа са нужни една чаша захар, една чаша вода, две ванилии.

 

Първо е необходимо да си разбием яйцата със захарта. После добавяме към тях брашното и печем в правоъгълна тавичка, покрита с хартия и поръсена с брашно на умерена температура. Докато добие златист цвят.

След това нарязваме на четири еднакви и широки ленти. Първата лента си я сиропираме с пет лъжици от сиропа, намазваме я с крем и я навиваме на руло.

След нея същото правим и с останалите три ленти последователно – сиропираме ги и ги намазваме хубаво с крема. Ако искате рулото  да е по-голямо, можете да добавите още един или два блата.

 

Отстрани на него налепваме смлени орехи, а после я оставяме в хладилника, за да стегне. Чак след това я заливаме отгоре с шоколадова глазура, която сме направили от разтопен на водна баня шоколад.

Украсяваме си вкусния десерт по наше желание с цели орехови ядки или с шприцован маслен крем. Става много апетитна и нищо, че е толкова лесна – няма оставяне още от първата виличка.

 

Източник: За жената