Начало ВЕСТИ Гурбетчия се прибра от Германия, за да се жени, намериха тялото му...

Гурбетчия се прибра от Германия, за да се жени, намериха тялото му на пътя

224

Жестока смърт почерни дупнишкото село Червен брег. При тежка катастрофа с мотор загина 25-годишният Иво Гюргин, който само преди 20 дни се е върнал от гурбет в Германия, за да се жени.

 

Фаталният инцидент е станал около 20.30 часа във вторник на пътя Дупница-Крайници, пише struma.bg. Иво Гюргин се прибирал от пикник в планината, с още двама приятели потеглили с моторите към съседното на Червен брег село Крайници да пият кафе.

 

Точно пред автокъщата на общинския съветник от “Народен съюз” Спас Андреев моторът се блъска в лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 31-г. Георги Бачев, съселянин на Гюргин. Ударът бил жесток, моторът буквално се е врязал в двигателя на автомобила, а алфата изхвърчала от пътя и се забила в нива с царевица. Предницата на лекия автомобил е смачкана като хармоника. Гюргин е загинал на място, части от тялото са били открити по шосето, на метри от катастрофата.

Преминаващ шофьор се е обадил на тел. 112, на място веднага е пристигнала линейка на Спешен център – Сапарева баня, но дежурният лекар д-р Христов само констатирал смъртта на моториста. Другият участник в ПТП-то Георги Бачев сам е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница. Вчера имаше някои неизяснени ситуации около инцидента, като например кой е докарал Бачев до Спешния център и защо от Пътна полиция – Дупница са открили Алфа Ромеото чак сутринта на следващия ден.

След преглед в хирургичното отделение на общинската болница Георги Бачев е транспортиран до „Пирогов“ със съмнения за вътрешен кръвоизлив. На главата имал огромна рана, която най-вероятно е от удар в предното стъкло на автомобила. Шофьорът на алфата работи като охрана на автокъщата на Спас Андреев.

 

Той цяла нощ е бил на мястото на инцидента, но не пожела да коментира случилото се. Автокъщата има монтирани видеокамери и най-вероятно те са заснели катастрофата. Вчера сутринта на пътя, където стана зверската катастрофа, все още имаше разпилени остатъци от мотора, една маратонка и раница. Няколко мъже се бяха събрали и коментираха случилото се. Иво Гюргин ходел периодично на работа в Германия.

Върнал се преди 20 дни, постегнал родната си къща, сложил нова дограма. Имал намерение да създаде семейство, коментираха вчера негови съселяни. Младежът израснал без баща, има две сестри, които живеят в Благоевград. Майката сама изгледала децата си, като се стараела нищо да не им липсва. Драмата е голяма и за семейството на Иво, и за това на Георги, коментираха в селото.

 

Източник: За жената