Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Кьосем научава, че принцовете са в опасност, Давут паша...

Днес в Кьосем: Кьосем научава, че принцовете са в опасност, Давут паша ги спасява, Осман се възкачва на престола и минават години

459
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (7-и септември) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Кьосем научава от Халиме, че принцовете са в опасност и тръгва с еничарите, за да спре палачите. Султан Мустафа се страхува да не го убият. Халиме го успокоява, че няма да го направят, защото е единствен наследник на династията. Давут паша е дал заповед на палачите да спрат.

Кьосем заварва принцовете живи. Давут пита къде е Дилруба. Хаджи му отговаря, че скоро ще види жена си. Кьосем води принцовете в султанските покои. Казва на Халиме, че Давут е спасил принцовете и заповядва султанът и Валиде да бъдат затворени в тъмницата. Кьосем обяснява на синовете си, че Мустафа е полудял и затова са го свалили от трона. Кьосем заявява пред всички, че на престола ще се възкачи Осман. Мехмет отново завижда, но се поклонява пред брат си. Новият султан се появява пред еничарите.

Те питат къде е тялото. Шеих-ал Ислям съобщава на войската, че Мустафа е абдикирал поради здравословни причини и империята ще се управлява от Осман. Мехмет казва на Кьсем, че отново е сгрешила, защото той е трябвало да стане султан. Пашите се покланят пред новия падишах. Давут спасява жена си, но Дилруба се интересува дали принцовете са живи. Пашата казва, че в замяна на нейния живот е предал принцовете на Кьосем. Джанет съобщава на Халиме, че Мустафа ще бъде затворен до края на живота си, тя отива в Стария дворец, а Менекше е изгонена от двореца.

Дилруба упреква съпруга си, че е предал династията. Пашата ѝ казва, че ако отново са заедно ще победят. Обещава, че Мустафа отново ще се качи на престола, а той ще ги закриля. Осман се среща с Мелексима. Казва й, че вече нищо не може да ги раздели. Сафие е разочарована, че Хюмашах е помогнала на Кьосем, за да спаси принцовете. Искендер казва, че ако един ден седне на трона няма да е по мирен път. Осман пита Кьосем дали е написала последния ферман за новите правила. Султанката отговаря, че го е направила. Осман казва на Кьосем, че ще остане в Стария дворец, заради грешката, която е допуснала. Искендер не иска да бъде милостив. Сафие предлага да настроят Осман срещу Кьосем. Хюмашах не вярва, че ще успеят. Осман е непреклонен, заявява, че принцовете ще живеят свободно в двореца, а тя ще може да идва да ги вижда понякога. Кьосем си тръгва с разбито сърце. Мехмет се застъпва за майка си. Упреква султана, че се е отнесъл неблагодарно към нея. Осман гони принца от покоите си. След години… Кьосем посещава бедните в един от кварталите. Искендер я следи тайно. Султан Осман се кани да поведе поход срещу казаците. Кьосем помага на това семейство. На излизане тя вижда Искендер, но принцът се скрива в тълпата. Султанката споделя с Мелеки, че е видяла Искендер. Момичето не вярва. Осман настоява лично да поведе армията на поход. Мелексима е бременна и раждането започва. Учителят казва, че враговете им може да се възползват от отсъствието му и отново да възкачат Мустафа на трона. Мелексима ражда принц. Дилруба съобщава на майка си и на Сафие, че Кьосем свиква тайно съвещание. Осман кръщава първородния си син Йомер. Султанът съобщава на Мехмет, че ще ходи на поход. Принцът съобщава на падишаха, че в двореца се носи слух, че ще убие братята си. Осман казва, че няма да го направи. През нощта Кьосем посещава Зюлфикяр в двореца му. Тя го пита дали Искендер е жив. Пашата лъже султанката, че принцът е мъртъв. Мехмет е нервен. Сестра му се опитва да го успокои. Принцът се страхува за живота си. Дилруба пита господаря дали може да вид брат си. Зюлфикяр следи жена си на чаршията. Мустафа си играе в покоите си. Дилруба отива при него, но той не я познава. Сафие отива при Искнедер и му прави забележка, че се е появил пред Кьосем. Сафие казва на сина си, че Кьосем му е най-голямата му любов и допуска грешка, като следи султанката. Зюлфикяр изгубва от поглед жена си. Хюмашах съобщава на майка си и на брат си, че Кьосем е научила за Искендер. Осман лично съобщава на Кьосем, че има син. Дилруба иска от съпруга си Кьосем да умре. Пашата казва, че тя ще умре в мъки…

 

Източник: За жената