Начало ВЕСТИ Ето защо аз не искам деца! И никога няма да искам-Не осъждайте,...

Ето защо аз не искам деца! И никога няма да искам-Не осъждайте, преди да сте прочели!

495
Сподели

Веднъж пътувах в автобуса с една млада жена и нейното бебе. Погледнах към изтощена майка и бебето, което плаче и знаех, че не искам деца – период! Една мисъл за майчинството ме кара да изпадам в ужас.

Много близки и приятели ме обвиняват, че егоистична и ме дразнят със съветите им, а родителите просто се молят за техните внуци.

Реших да разгледам този спорен въпрос.

В дневния ред на един от най-големите социални проблеми: Защо някои хора не искат да имат деца?

 

Семейства без деца

8 ПРИЧИНИ

Липса на майчински инстинкт

Да признаем, че при някои жени желанието да имат дете, не се събужда, дори и след 30! Това не означава, че тези хора мразят децата и имат отвращение към бременността. Те просто се чувстват щастливи и доволни без наследници.

Памет Психолозите казват, че желанието да имаме дете се събужда у всички момичета след пубертета. Невероятно, но то е толкова инстинктивно, че остава незабелязано, ако тя не го изпълни. При възраст 25, тя вече много силно вярва, че никога не е искала да стане майка.

Финансови проблеми Най-популярният аргумент. Когато едва свързваш двата края, въпросът за детето и дума не става, защото лекарствата, здравословна диета и хубави детски дрехи сега са скъпи. Младите двойки осъзнават, че едно дете е твърде голям разход, а когато са се замогнали и са станали финансово стабилни, вече просто не искат да променят живота си.

Безплодието Често зад нежеланието да се раждат и реториката, се крият физически увреждания. Позната настоява, че майчинството не е точно за нея, а след това се оказва, че тя е вече на няколко години е бил лекувана за безплодие.

 

Трудно детство Ако момичето не развива отношения с майка си, или баща си, нежеланието да имат деца, това е пряко следствие от травма в детството. Резултатът е негативен имидж на майчинството като цяло.

Страхът от отговорност

Сред жените има толкова инфантилни, че ролята на майката тях просто ги плаши. За тях е важно да останат малки момичета, които всички да обслужват с капризите им. Тези хора не са готови да вземат свои собствени решения, да отговарят за действията и решаването на проблемите.

Грешен човек Понякога отхвърлянето на майчинството се свежда до това. Никой не иска да бъде изоставен, особено с бебе на ръце.

Страхът от раждането Паника около този случай, имат скрит мотив. Причината за това може да бъде лоша наследственост, заболяване, слабо тяло. А също и една от най-честите причини – промяна във външния вид и формата след раждането. Такива въпроси във всяка жена, и не всички са склонни да поемат рискове.

Споделете мнението си по тази тема. Смятате ли, че една жена трябва задължително да има, или да се съгласява с факта, че това е личен въпрос?

 

Източник: За жената