Начало ВЕСТИ Последните думи на самоубилия се 11-годишен Вени

Последните думи на самоубилия се 11-годишен Вени

235
Сподели

„Мамо, тате, сбогом, обичам ви!“ Това е едно от посланията, които 11-годишният Венислав от Стрелча отправя към родителите си часове преди да сложи край на живота си, разкриха разследващи, цитирани от „Телеграф“.

В клипа, с който се сбогува обаче, детето не посочва защо е взело това фатално решение.

Момчето бе открито в понеделник следобед в спалнята на родителите си, малко след като се самопростреляло със законно притежаваната ловна пушка Иж 12 калибър на баща си.

Първоначалната версия на разследващите беше, че Вени се е прострелял случайно, докато разглеждал пушкалото.

Вчера обаче, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че самоубийството е било планирано. Още преди два дни разследващите са иззели компютъра на момчето, за да проследят контактите му в профилите в социалната мрежа, както и историята в компютъра какво е разглеждал и правил.

Според запознати самоубийството е било извършено като по учебник. Това означава, че детето е видяло откъде как се прави стъпка по стъпка, вероятно в клип или филм, коментират експерти. Взетите натривки от краката на Вени показват, че момчето е натиснало спусъка на пушката с палец на крака. Една от версиите, които се проверяват, е, че Венислав е играл на игра, склоняваща тийнейджъри да извършват опасни неща, подобна на „Син кит“.

Почернените близки разказали, че пред последните дни момчето не е било видимо притеснено или травмирано от нещо. До вчера по обяд полицаите все още не бяха показали на семейството видеото с посланието на Вени към родителите си. През деня, преди да гръмне фаталния изстрел, детето е било из града с приятелчета от училище и махалата. Родителите му били на работа, а по-късно той се прибрал вкъщи, споделят съседи.

Трети ден след кървавата трагедия, семейството на Сава и Йонка Байкова, в махалата всички къщи са притихнали и никой не иска да коментира каквото и да е за инцидента. Заключена е и двуетажната къща на Байкови на ул. „Езерна“ N:6, където в спалнята на втория етаж простреляният петокласник е бил открит. „Чухме писъците на майката. Тъкмо се прибра от работа. Всички сме толкова разстроени, че не може да се понесе“, разказва жена от близка къща.

„Само на 11 години е – лъчезарно и добро дете, той беше всеки ден между нас, нямаме думи, не можем да ги понесем, скръбта е голяма“, допълни друга местна жителка, Пушката е била съхранявана в заключена каса, но любопитството на детето е било голямо и е намерило ключа. Твърдят съседи.

 

Източник: За жената