Начало ВЕСТИ Деца от Стрелча със смразяващи разкрития за 11-годишното дете, което се самоуби

Деца от Стрелча със смразяващи разкрития за 11-годишното дете, което се самоуби

256

Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от Стрелча признаха, че и други играят на опасна игра с предизвикателства, съобщава bTV.

През целия ден прокурори и психолози разпитваха родителите на момчето и приятелите му в квартала. Децата са в шок.

Това са игри, в които се дават определени мисии всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, защото ако не го направиш, те заплашват, че ще те убият”, разказва едно от децата.

Преди два месеца детето си е направило и втори профил във „Фейсбук”, в който е сложило за профилна снимка стряскаща снимка. В групата на загиналото момче се препращат подобни смразяващи съобщения, в които ментори заплашват с убийство играчите. Децата са чували само за една подобна игра – син кит.

Жителите на Стрелча са потресени след инцидента. Хората се страхуват за децата си, а от полицията съветват родителите да общуват с тях и да ги наблюдават внимателно. „Ако детето започне да се затваря в себе си, ако остане за по-дълго време само, ако не иска да разговаря с тях, да се прибира и да не съобщава къде и с кого е било, ако се появи някакъв странен навик…

Най-добре да се обърнат към психолог или педагогически съветник”, категоричен е Димитър Дудов, инспектор от Детска педагогическа стая. Контактите на децата в интернет също трябва да се следят, при това от ранна възраст, съветват експерти.

 

Източник: За жената