Начало ЗА ДОМА 6 идеи за блестящи прозорци, които не знаете

6 идеи за блестящи прозорци, които не знаете

327

Една от най-трудоемките дейности в домакинската работа е бърсането на прозорците. Разбира се, не са малко и препаратите за прозорци, които може да използвате, но бъдете внимателни с тях, защото те могат да се отразят негативно върху нежната кожа на ръцете ви.

Ако нямате навика да почиствате дома си с домакински ръкавици, ви съветваме да заложите на натуралните почистващи средства.

Стъклата на прозорците ще светнат, ако в хладната вода за измиване добавите обикновено нишесте (1 супена лъжица на 1 литър вода). За да не кацат мухи по чистото огледало, го намажете с парче суров кромид лук. За да почистите матиран прозорец, без да надраскате покритието му, го измийте с топла вода, в която сте добавили оцет.

Към 1 чаена чаша вода прибавете 2 – 3 супени лъжици натрошен тебешир. Със сместа намажете прозорците и когато изсъхнат, ги избършете старателно със суха кърпа или хартия (вестник). Към водата, с която почиствате стъклените повърхности, прибавете малко паста за зъби. Направете си разтвор на сода и сол, с който може да почиствате не само прозорци, но и всички гладки повърхности. За целта в 1 чаена чаша топла вода изсипете 1 супена лъжица сода и 1 супена лъжица сол.

 

Източник: За жената